Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kokteiļi, pavasari gaidot

Pāris dienu pirms astronomiskā pavasara iestāšanās, kad ārā tomēr pelēkbalts sniegs, dzīves krāšņošanai mājās varat pagatavot garšīgus un krāsainus kokteiļus.

Negroni ir īstu vīru kokteilis, nesamākslots un vienkāršs. Tradicionāli tas sastāv no vienas daļas džina, vienas daļas saldā vermuta un vienas daļas rūgtā Campari. Negroni tiek uzskatīts par aperitīvu un parasti pasniegts pirms vakariņām, lai stimulētu apetīti.

Precīza kokteiļa izcelšanās ir miglā tīta, taču visbiežāk citētā leģenda vēsta, ka tas radies Itālijā Florences kafejnīcā Caffᅢᄄ Casoni ap 1919. gadu. To ieviesis Florences bagātnieks Kamillo Negroni, kurš vienmēr bārmenim lūdzis pastiprināt viņa iemīļoto kokteili Americano (kampari, saldais vermuts un sodas ūdens), aizstājot sodas ūdeni ar džinu.

Kā gandrīz visiem kokteiļiem, arī šim ir daudz variāciju - karstās vasaras dienās to var pagarināt ar sodas ūdeni. Dažkārt džinu mēdz aizstāt ar vodku. Ja Negroni vēlas dzert sievietes, es ieteiktu to pagarināt ar gāzētu ūdeni.

Negroni pārsvarā pasniedz viskija glāzē. Taču mans ieteikums - dariet tā, kā tas jums sagādā prieku. Es Negroni šoreiz esmu gatavojis vienkārši dekoratīvā kokteiļa glāzē (210 ml).

Mimosa ir kokteilis, kas garšos sievietēm. Tradicionāli tas sastāv no vienas daļas auksta šampanieša vai cita dzirkstošā vīna un vienas daļas kārtīgi atdzesētas apelsīnu sulas. Kā vēsta leģenda, Mimosa nosaukumu ieguvis no dzeltenajiem mimozas ziediem, turklāt no tālienes ziedošs mimozas krūms izskatās dzelteni putojošs. Tradicionāli kokteilis tiek pasniegts vēlajās brokastīs garās šampanieša glāzēs - lai burbuļi turas ilgāk. Iespējams, šis kokteilis tika izgudrots Parīzē viesnīcas Ritz bārā 1925. gadā, taču tam ir ļoti liela līdzība ar kokteili Buck's Fizz, kurš tika izgudrots Anglijā ap to pašu laiku. Buck's Fizz mēdz pievienot arī grenadīnu. Arī es gatavoju savu variāciju Monin Mimosa, pievienojot kokteilim grenadīna sīrupu. Manuprāt, grenadīns tam piešķir īpašu burvību garšā un dekorativitāti izskatā.

*Inguss Reizenbergs ir bārmenis, portāla bartending.lv projekta vadītājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?