Laiks, kad prieks gatavot maltīti
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jaunie kartupeļi ar apceptām gailenēm, sarkano
4 personām VAJADZĒS:
200 g jauno
kartupeļu,
200 g cukini, 150 g ķirštomātu, 100
g gaileņu, svaigu sarkano bieti, 4 salātu lapas, nedaudz
sīpolloku.
Mērce: 4 olu dzeltenumus, 250 g
olīveļļas, 1 tējk. karija, svaigas dilles, ķiploka daiviņu, 2 tējk.
laima vai citrona sulas, sāli, piparus un cukuru pēc
garšas
Ņem pēc iespējas mazākus jaunos
kartupelīšus, nomazgā un novāra. Uzkarsē pannu un apcep gailenes,
tad pievieno pārējos produktus, izņemot bietes, un viegli apcep,
pievienojot sāli un piparus.
Pagatavo mērci - olu dzeltenumus
putojot nedaudz uzsilda un lēnām lej klāt nedaudz uzsildītu
olīveļļu. Tad piespiež ķiploku, laimu un pieliek pārējās
garšvielas.
Bietes sagriež plānas ripiņās (karpačo), tām virsū
liek salātu lapu, kurā kārto apceptos dārzeņus un pārlej ar
mērci.
Vistas krūtiņa ar jāņogu un sarkano sīpolu ievār
4 personām VAJADZĒS:
4 vistu
krūtiņas, 250 g sarkano sīpolu, 300 g sarkano jāņogu, 5 ēd.k.
medus, 100 g tomātu, dilles, sāli un piparus
Krūtiņas
ar garšvielām apcep pannā un liek cepeškrāsnī 175 0C 12-14 min.
Jāņogas sablenderē un izkāš. Sīpolus sagriež un liek uz pannas ar
jāņogām un medu, vāra uz lēnas uguns, kamēr šķidrums sāk izvārīties
un sāk biezēt.
Pasniedzot galdā, vistu sagriež šķēlītēs, virsū
kārto ievārījumu un tomātu strēmelītes.
Melleņu siera krēms ar medū glazētām plūmēm uz k
4 personām VAJADZĒS:
kliju maizes
radziņu, 100 g melleņu, 200 g Filadelfijas siera (var izmantot
jebkuru citu kausēto sieru bez
piedevām), 3
dzeltenās plūmes, 1 ēd.k. medus, 1 tējk. laima sulas, 1 ēd.k.
cukura
Maizes radziņu sagriež šķērsām 4 šķēlēs un
pannā viegli apgrauzdē.
Sieru sajauc ar svaigām mellenēm un
cukuru.
Plūmēm izņem kauliņus un sagriež daiviņās, kuras liek
pannā un, pievienojot medu un laima sulu (gardēži var pievienot
mazliet ruma), nedaudz pavāra.
Šķēles kārto uz šķīvja, uz tām
liek siera krēma bumbiņas, starp tām - glazētās plūmes. Medus
mērci, kas palikusi pāri no plūmēm, pārlej pāri un dekorē ar
piparmētru lapām un mellenēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!