Mūsu pašu ķirbis un kartupelis
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cepts lielais kartupelis
4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 4 lielus dzeltenos kartupeļus, 4 olu dzeltenumus, 4 ēd. k. sviesta, sāli pēc garšas, 4 timiāna zariņus, šķipsniņu muskatrieksta
Kartupeļus nomazgā, sadursta ar dakšiņu, liek cepties 160 grādos 45 min vai kamēr kartupeļi kļūst mīksti. Izņem tos no cepeškrāsns, nogriež cepurītes un ar ēdamkaroti izņem kartupeļu mīkstumus, saspaida tos, pievieno sāli un muskatriekstu. Pēc tam iemaisa olas dzeltenumus. Sagatavoto masu ar konditorejas maisiņu iespiež atpakaļ kartupeļos un liek tos atkal cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr veidojas sacepuma brūnā garoziņa.
Katram kartupelim pārlej izkausētu sviestu un pasniedz. Šādu kartupeli var pasniegt pie gaļas un zivju ēdieniem, kā arī vienu pašu vai, piemēram, pievienot tam uz šķīvja apceptu bekonu un dārzeņus. Iespējami dažādi varianti.
Ķirbju ikri ar saceptu bekonu un sīpoliem
4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 1 kg ķirbja, 2 baltos sīpolus, 200 g žāvēta cūkas bekona, 2 ēd. k. etiķa, 1 ēd. k. sāls, 1/2 ēd. k. cukura
Ķirbi cep cepeškrāsnī 160 ° 40 min, kamēr ķirbis kļūst mīksts. Tad to atdzesē, atdala no mizas un sēklām. Iegūto masu sasmalcina virtuves kombainā vai ar nazi. Pievieno sāli, cukuru, etiķi.
Visu kārtīgi samaisa un atstāj pāris stundu ievilkties.
Sagriež bekonu, sacep, līdz kļūst kraukšķīgs. Izņem bekona gabaliņus un bekona taukos sacep sīpolu. Sīpolus, bekonu un ķirbju masu sajauc kopā un pasniedz kā auksto uzkodu ar svaigi ceptu maizi.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri