6-8 porcijām vajadzēs: vienu jauno kabacīti, 2 plūmju tomātus,
1-2 sīpolus, 150 g kūpinātā tējas siera vai kūpināta tofu, 2 ēd. k.
melno olīvu, 2-3 saulē kaltētus, eļļā konservētus tomātus, pesto
(var nopirkt gatavu vai pagatavot, samaļot blenderī svaigu
baziliku, ciedru riekstus, ķiploku, sāli un olīveļļu), olīveļļu.
Mīklai: 100 g rupja maluma vai 3. šķiras kviešu miltu, 100 g smalko
kviešu miltu, 50 g sviesta vai margarīna, 1/2 tējk. cepamā pulvera,
1/2 tējk. sāls, 2 ēd. k. skāba krējuma vai biezpiena, mazliet
auksta ūdens
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
2. Bļodā
sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri.
3. Pievieno mīkstu sviestu
un starp pirkstiem berž visu kopā, līdz masa atgādina rīvmaizi.
4. Tad pievieno krējumu vai biezpienu, dažas ēdamkarotes auksta
ūdens un sastrādā visu mīklā. Atkarībā no tā, kā briest milti,
pievieno vēl ūdeni, taču uzmanīgi - mīklai tikai jāsāk turēties
kopā, taču tā nedrīkst sākt lipt pie rokām.
5. Saulē kaltētos
tomātus sagriež šaurās strēmelītēs. Olīvas pārgriež uz pusēm.
Dārzeņus un sieru sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
6. Karstā
olīveļļā uz straujas uguns apcep kabaču ripiņas - tām nav jābūt
gatavām, tikai jāapbrūnē.
7. Mīklu izveltnē uz cepampapīra
plānā kārtā (3-4 mm), izveido apmalīti.
8. Uz pīrāga rindās,
katrai nākamajai daļēji pārklājot iepriekšējo, kārto sīpolu ripas,
kabačus, tomātus, sieru.
9. Tā atkārto, līdz viss pīrāgs
nosegts.
10. Pārkaisa saulē kaltēto tomātu strēmeles.
11.
Dārzeņus un sieru plānā kārtiņā pārziež ar eļļu no saulē
kaltētajiem tomātiem.
12. Liek karstā cepeškrāsnī, cep 20
minūtes, līdz mīkla apbrūnē. Gatavu pīrāgu pārziež ar pesto,
pārkaisa ar olīvām.