Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nu vienreiz ir jādusmojas!

Andrejs Panteļējevs

Vienreiz ir pamats pa riktīgam dusmoties. Pēdējo divu gadu laikā mēs esam cītīgi klausījušies dažādu banku sektora ekspertu pamācības par to, kā mums dzīvot - taupīt, konsolidēt, netērēt un, protams, glabāt naudu bankās. Pat likums tiek gatavots, ka naudu skaidrā vairs nedrīkstēs glabāt. Vēl pirmdien (!) viens no tādiem masu mediju iecienītiem ekspertiem, Ģirts Rungainis, Dienas Biznesam viedi stāsta: «Vecāku problēmas nav meitas problēmas, pieņemu, ka FKTK ir rūpīgi uzraudzījusi Krājbanku, tāpēc visam būtu jābūt kārtībā. Tik pieredzējis prezidents kā Ivars Priedītis noteikti nebūtu pieļāvis nelikumības bankā (!!!!)». Un - še tev, žīdiņ, vasarsvētki! Ivars Priedītis jau aiz restēm. Atkal viens trieciens visu mūsu konsolidētajām kabatām - tieši no banku sektora (un, kā zināms, tas nebūt nav pirmais… un vai pēdējais?). Laikam tāpēc mēs te visi savilkām jostas, lai varētu satīrīt kārtējās bankas šmuci?

Intervijā Dienai Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs klāstīja, ka banku sistēma rūpīgi «skrīningo» mūsu ekonomiku un valdības budžeta programmas pareizību, lai būtu pārliecinātas un varētu izšķirties par to, vai var kreditēt droši tautsaimniecību. Un, ja nav pārliecinātas, tās naudu pietur. Aizkustinoši. Starp citu, tā ir mūsu nauda, ko tās pietur. Bet kas «skrīningo» bankas? Šobrīd dzirdamas runas - paši vainīgi, ka turējāt naudu Krājbankā, tas jau tāds krievu bizness un tam jau uzticēties nevar. Bet piedodiet - tā ir banka Latvijas valsts teritorijā, kas pakļaujas Latvijas likumiem un normatīviem un tātad arī kontrolei no Latvijas oficiālo iestāžu puses. Šobrīd dzirdam, ka banku galvenais uzraugs FKTK ir veicis kontroles Krājbankā jau mēnešiem ilgi, tā pārstāvis piedalījies Krājbankas valdes sēdēs. Skatījās un neko neredzēja? Un FKTK priekšsēdētāja Irēna Krūmanes kundze atpūtās atvaļinājumā? Nez vai par viesnīcu viņa bija plānojusi norēķināties ar Krājbankas karti?

Krājbankas lieta esot nodota prokuratūrai, un policija sākusi izmeklēšanu. Domājams, tikai loģiski būtu, ja šīs izmeklēšanas ietvaros prokuratūra mēģinātu arī noskaidrot varonīgo, nebūt ne tik maz apmaksāto, banku uzraugu izdarības un neizdarības šīs bankas krīzes novēršanā. Un pašam FKTK būtu jānāk klajā ar nopietnu notikušā analīzi un vērtējumu. Jo citādi - tas ir vēl viens arguments cilvēkiem saņemt naudu aploksnēs un norēķināties ar koferīšiem. Un strauji pārvietoties uz ekonomikas pelēko zonu.

Mēs tikko pacilātībā nosvinējām valsts svētkus. Laba pēcsvētku dāvana ir sanākusi - tā teikt, ar ģīmi realitātē. Sevišķi tiem, kam varbūt uz Krājbankas kartes bija pēdējie pirmsalgas vai pensijas lati, ar ko šai nedēļai iepirkt pārtiku. Cerams, ka vismaz par viņiem valdība spēs pietiekami operatīvi parūpēties.

P. S. Izrādās, Krājbankas prezidenta «bezatbildīgās» rīcības dēļ no tās pazuduši nieka 100 miljoni latu. Tā vienkārši...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?