Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pārstāv plašu klubu spektru

Vairākums ārzemēs spēlējošo Latvijas futbolistu jau sākuši jaunās sezonas klubu sastāvos. Izskatot visu Latvijas leģionāru sarakstu, nākas konstatēt, ka izlašu kandidāti pārstāv dažnedažāda līmeņa klubus. Ir pa vienam Anglijas premjerlīgas un Itālijas A sērijas futbolistam, vēl divu vārdi tiek aktīvi locīti saistībā ar pāreju uz Spānijas La Liga un Vācijas bundeslīgu, bet pārstāvēti arī tādi klubi, kuru nosaukums neizsaka neko vai asociējas ar papuasiem.

Līderi sēž uz koferiem

Premjerlīgas jaunpienācēja QPR aizsargs Kaspars Gorkšs netika pat pieteikts kluba pirmajā oficiālajā spēlē, turklāt britu presē Latvijas futbolistu jau bija «aizsūtījuši» uz Southampton. Tiesa, ceturtdien Malaizijas biznesmenis Tonijs Fernandess pārpirka Flavio Briatorem un Bērnijam Eklstonam piederošās QPR kluba akcijas. Grūti prognozēt, kādas pārmaiņas viņš grasās veikt klubā.

Sion vārtsargs Andris Vaņins tiek minēts kā reālākais Manuela Noiera aizstājējs Vācijas bundeslīgas klubā Schalke. Vasarā Vācijas izlases vārtsargs pārcēlās uz Minhenes Bayern, bet Schalke īpašumā esošie vārtsargi nav tik droši. Sion labprāt Vaņinu pārdotu, taču vēlas ilūkstieti paturēt uz abām Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēm pret Glāzgovas Celtic 18. un 21. augustā.

Pēc lieliskā sezonas sākuma Polijā atkal uzvirmoja spekulācijas par Artjoma Rudņeva pārcelšanos uz spēcīgāku čempionātu. Uzbrucēju lenc Spānijas La Liga lejasgala komanda Mallorca. Atšķirībā no visām iepriekšējām baumām par Rudņeva pāreju šīs šķiet gana nopietnas. Kluba prezidents oficiāli apstiprinājis, ka Rudņevs ir tieši tas, ko klubs pašreiz meklē. Dienas sazvanīts, Artjoms tikai nosmej: «Ar mani par to neviens nerunā, pats to uzzinu no avīzēm. Es šogad vēlos palikt Poznaņā, citus variantus diez vai izskatīšu.»

Jauna kluba meklējumos spēļu prakses trūkuma dēļ ir vēl vairāki Latvijas futbolisti. Oskars Kļava cer tikt izīrēts no Mahačkalas Anži, Andrejs Rubins ar Qarabag netrenējas, Deniss Rakels nupat ar īres nosacījumiem pievienojās Polijas pēc spēka 2. līgas klubam Katovices GKS. Neskaidra situācija ar vēl neseno Bulgārijas čempionu Viktoru Morozu. 31 gadu vecā balsta pussarga pēdējā pieturvieta bija Kipras 2. līgas klubs Artomitos Eroskipou, kurā pagājušajā sezonā aizvadīja divas spēles.

Talantīgie jaunieši

Uzmanības lokā jāpatur arī jaunie Latvijas futbola talanti. U-19 izlases kapteinis Aleksejs Giļničs vasarā pārcēlies uz Itālijas A sērijas klubu Cesena. Pretēji gaidītajam viņš trenējas ar lielo komandu, nevis jauniešiem un ticis pat pieteikts dalībai A sērijā. 18 gadu vecajam aizsargam piešķirts 3. numurs. Francijas augstākās līgas kluba Sochaux sistēmā spēlē astoņpadsmitgadīgs Latvijā dzimis uzbrucējs Igors Rejs. Viņš jau paguvis aizvadīt sešas spēles Francijas U-18 izlasē un ir atvērts aicinājumiem no Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbolisti ārzemēs

Azerbaidžāna: Deniss Ivanovs, Māris Verpakovskis (abi Baku), Ģirts Karlsons (Baku Inter), Andrejs Rubins (Qarabag), Pāvels Doroševs (Gabala).
Anglija: Kaspars Gorkšs (QPR), Elvijs Putniņš (QPR), Raivo Varažinskis (Plymouth Argyle).
Indonēzija: Deniss Romanovs (Cendrawasih Papua).
Itālija: Aleksejs Giļničs (Cesena).
Kipra: Andrejs Pavlovs (Nikosijas Olympiakos).
Krievija: Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA), Oskars Kļava (Anži), Edgars Gauračs (Jenisej), Aleksandrs Koliņko, Maksims Rafaļskis, Artūrs Zjuzins (visi Baltika), Juris Laizāns (Fakel).
Polija: Artjoms Rudņevs (Lech), Aleksejs Višņakovs (Cracovia), Jurijs Žigajevs (Widzew), Ivans Lukjanovs, Sergejs Kožans (abi Lechia), Deniss Rakels (Zaglebie).
Šveice: Andris Vaņins (Sion).
Ungārija: Daniils Turkovs (ZTE). Uzbekistāna: Andrejs Perepļotkins (Nasaf Qarshi)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?