Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pasaulē reklamēsies, kad savāks 10 000

Latvijas tēla veidošanai un popularizēšanai paredzētā sociālā tīkla Facebook lapa sākotnēji tiek reklamēta šeit, Latvijā, nevis ārzemēs, lai savāktu kritisko sekotāju skaitu un ar to palīdzību izplestos tālāk, stāsta kampaņas veidotājs reklāmas aģentūras Leo Burnett Riga direktors Ansis Egle. Facebook lapas pašreizējo popularizēšanu Latvijas iedzīvotājiem, ko vietējā sociālā tīkla _Draugiem.

lv_ radošais direktors Guntars Meluškāns nodēvējis par valsts stulbumu un vēršanos pret nacionālo tīklu, viņš skaidro ar nepieciešamību piesaistīt aptuveni 10 tūkstošus sekotāju, lai pasaulei sāktu rasties interese par to.

«Ir jāsavāc kritisks cilvēku skaits, lai viss tik tiešām sāktos. [..] Pirmais uzdevums faktiski ir aktivizēt visus Latvijas iedzīvotājus, lai viņi apskatītos lapu,» Rīgas ielās redzamo reklāmas kampaņu skaidro A. Egle. Nepieciešamos 10 tūkstošus sekotāju reklāmas aģentūra, kas Valsts kancelejas un Latvijas institūta izsludinātajā konkursā par oficiālās Latvijas Facebook lapas radošo risinājumu uzvarēja pērnā gada nogalē, plāno piesaistīt līdz februāra beigām. Patlaban esot savākta aptuveni puse. (Kopumā Latviju kā savu mītnes zemi Facebook uzrādījuši aptuveni 300 000). «Tā kā šim projektam nav budžeta, lapas reklamēšana nenotiks klasiskā veidā, ar šo domu saprotot, ka tiek pirkti reklāmas laiki un reklāmas laukumi, bet tā notiks pašā Facebook,» stāsta reklāmas speciālists. Latvijas medijos un uz reklāmas stabiem ielās redzamā reklāmas kampaņa naudu neesot prasījusi, jo uzņēmumi to atbalsta brīvprātīgi.

«Reklāmas aģentūra dara savu darbu, un man nav nekādu iebildumu pret šo stratēģiju,» saka G. Meluškāns. «Man gan liekas, ka, lai savāktu 10 tūkstošus sekotāju, nav jāaplīmē visa Rīga ar plakātiem, jo, pirmkārt, tie ir neefektīvi, reklamējot interneta vietnes, otrkārt, 10 tūkstošus var itin viegli savākt bez īpašas kampaņas. Man ir iebildumi pret faktu, ka Latvijas valsts kā šī projekta pasūtītājs izmanto savas bezmaksas plakātu vietas, lai pēc būtības reklamētu privātu ārvalstu biznesu. Domāšana viena projekta rāmjos piedien reklāmas aģentūrai, ne valstij. Valstij vajadzētu saudzēt un rūpēties par vietējiem uzņēmējiem. Šaubos, ka Latvijas zemnieki būtu sajūsmā, ja par godu, piemēram, Latvijas vēstniecības atklāšanai Spānijā visa Rīga būtu nolīmēta ar plakātiem - ēdiet gardos dārzeņus no saulainās Spānijas. Draugiem.lv ir vienīgais mazais sociālais tīkls pasaulē, kas vēl nav samalts globālo milžu cīņās, un mēs gribētu, lai Latvijas valsts šajā cīņā būtu par vai vismaz nebūtu pret mums.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?