Šie dārzaugļi īpaši piemēroti pavasara attīrīšanās diētām. Ļoti garšīga ir rabarberu sula, taču jāpatur prātā, ka tās saldināšanai labāk izmantot medu, nevis cukuru. Rabarberu sula lieti noder, gatavojot salātu mērci. Rīkojas šādi: 1 ēd. k. sulas sakuļ ar 4 ēd. k. eļļas, līdz izveidojas balta mērcīte.
Ja rabarberu sulu salej pudelēs un aizkorķē ar plastmasas korķi, tā bez karsēšanas un cukura stāvēs visu ziemu. Saltajos gada mēnešos sulu varēs lietot pie tējas, mērcēm un pie dažādiem ēdieniem.
Zinātāji teic, ka līdz Jāņiem katru dienu vajagot apēst vismaz vienu rabarbera kātiņu, jo šis augs satur daudz C, P, PP vitamīnu. Pēc Jāņiem rabarberos veidojas liels skābeņskābes daudzums. Taču pašlaik rabarberi ir vislabākie, tāpēc nekavēsimies tos izmantot savā ēdienkartē. Dažas interesantas rabarberu lietošanas receptes iesaka Ladig's Cafᅢᄅ saimnieks Ingmārs Ladigs.