Pavasara našķis rabarbers
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rabarberu pudiņš ar uzputotu krējumu
4 personām VAJADZĒS:
200 g sakaltētas rupjmaizes
rīvmaizes, 300 g rabarberu, 80 g sviesta, 80 g cukura,
2 ēd. k.
mannas putraimu,
1 tējk. kanēļa, 120 g saldā krējuma, 2 ēd. k.
cukura
Rabarberiem novelk miziņu un sagriež tos mazos
gabaliņos. Rīvmaizi sajauc ar cukuru un kanēli, pievieno sviestu un
mannas putraimus. Visu kārtīgi samaisa, liek ar sviestu izsmērēta
formiņā un ievieto cepeškrāsnī.
Pudiņš 160 grādos cepsies
apmēram 25 minūtes.
Saldo krējumu sajauc ar cukuru un saputo
stingrās putās. Pasniedz ar rabarberu rupjmaizes pudiņu.
Aukstā rabarberu zupa ar augļiem un saldējumu
4 personām VAJADZĒS:
250 g rabarberu,
3 ēd. k.
cukura, 12 zemeņu,
4 konservētus persikus,
4 zariņus
svaigas piparmētras, 4 vaniļas saldējuma bumbiņas
Rabarberus
nomizo. Mizas aplej ar aukstu ūdeni (apmēram 1 l), novāra un nokāš.
Novārījumam pievieno sagrieztus rabarberus un cukuru un vāra līdz
rabarberi kļūst mīksti. Tad tos izberž caur sietu vai sastrādā
virtuves kombainā un atdzesē.
Dziļajā šķīvī lej rabarberu zupu,
tajā ieliek persiku pusītes, uz katras no tām uzliek saldējuma
bumbiņu, dekorē ar pušu grieztām ogām un svaigu piparmētru.
Rabarberu ievārījums
VAJADZĒS: 1 kg rabarberu, 1 kg cukura, 1 vaniļas pāksti
Rabarberus nomizo, sagriež šķēlītēs un liek katliņā uz mērenas
uguns, lai iztvaiko liekas šķidrums. Tad pievieno cukuru un uzvāra,
beigās pievieno vaniļas pāksti, kas iegriezta uz pusēm, mazliet
pasilda, lai ievelkas aromāts. Atdzesē un lej sterilizētās burciņās
(25 minūtes 90 °C).
Pasniedz ar svaigu baltmaizi vai kruasānu.
Var uzglabāt ziemai un izmantot kā piedevu dažādiem našķiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri