Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pilotskolām patīk

Pērn uzsākto datorikas mācīšanas pilotprojektu Latvijas skolās tā īstenotāji - Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) - vērtē kā lietderīgu un turpināmu. Līdzīgās domās ir arī informātikas skolotāji, no kuriem 83% par datorikas apguves pilotprojektu izsakās atzinīgi, rāda LIKTA veiktā pedagogu aptauja.

Projekta ietvaros pagājušajā gadā 153 pilotskolās tika ieviests mācību priekšmets Datorika, lai, praktiskā veidā mācot skolēniem programmēšanu un algoritmisko un loģisko domāšanu jau no skolas gaitu sākuma, vēlāk nodrošinātu viņiem labāku gatavību darba tirgum, kur IT kompetences kļūst arvien pieprasītākas. Pērn Datorikas programmu pilotskolās apguva vairāk nekā 9000 skolēnu 1., 4. un 7. klašu grupā, savukārt šogad mācību stundas šajā priekšmetā būs pieejamas arī 2., 5. un 8. klasei. Skolotāju aptaujas dati parāda, ka pilotprojektu pozitīvi novērtējušas vairāk nekā 4/5 skolotāju jeb 83% aptaujāto. Vairāk nekā puse (58%) pedagogu uzskata, ka datorika skolēniem palīdz sekmīgāk apgūt arī citus mācību priekšmetus. Aptaujas ietvaros 78% skolotāju atzina, ka ar grūtībām pilotprojekta laikā nav saskārušies.

«Esmu neiedomājami laimīgs par šo projektu. Pēc daudziem gadiem, mācot skolā, viss priekšmets ir noklāts ar pārdomāti sagatavotiem metodiskajiem materiāliem, un tā šajā priekšmetā nav bijis sen. Datorika iet cieši roku rokā ar tādiem priekšmetiem kā ģeogrāfija, matemātika, vēsture un dabaszinības. Šī programma ir veicinājusi bērnu zinātkāri, un priecājamies redzēt, ka bērni tiešām saprot to, ko skolotājs vēlas iemācīt. Datorikas pilotprojekts noteikti palīdz izvēlēties nākotnes profesiju. Skolotāji un bērni ir entuziastiski noskaņoti, un ar nepacietību gaidām, kad projekts pilnveidosies arī vidusskolas klasēs,» pieredzē dalās Rīgas 25. vidusskolas datorikas skolotājs Tālivaldis Mežis.

Aptauja gan rāda, ka 88% datoriku mācošo skolotāju jūt nepieciešamību celt savu kvalifikāciju, kas sekmētu produktīvāku mācību procesu. Tēmas, kuras skolotāji vēlētos padziļinātāk apgūt, ir programmēšana, algoritmi, izpratne par e-vidi, vizuālā programmēšana, mācību metodika, jaunās tehnoloģijas iekārtas, video apstrāde u. c. Iespējams, tieši tāpēc 96% skolotāju izrādīja interesi apmeklēt IKT nozares uzņēmumus arī šogad. Skolotāji visvairāk vēlētos iepazīties ar IKT speciālistu darba ikdienu, programmēšanas produktu un risinājumu radīšanas procesu, kā arī praktiskajām nodarbībām. Savukārt skolēniem, pēc skolotāju domām, būtu interesanti redzēt spēļu programmēšanas un lietotņu izstrādes procesu, dronu apgūšanu, animāciju un video veidošanu, darbu laboratorijās: elektronisku ierīču prototipu veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?