Šogad īpaši gaidīju sēnes! Kad aktīvākie pirmo sēņu medītāji feisbukā demonstrēja pielasītos grozus, manī uzbangoja balta skaudība! Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs, demonstrējot sēņotāja guvumu, bija īpaši kaitinošs. Gribējās viņam lūgt atļauju doties uz slepenajiem mežiem. Tirgū pirktām sēnēm nav ne tā garša, ne tā smarža, kas paša lasītajām! Tomēr devos uz Centrāltirgu! Tur vasara pašā pilnbriedā! Viss grozos, kastēs, burkās un glāzēs sapildīts. Tāpēc lūdzu restorānu Zilā govs un 4 rooms šefpavāram Rolandam Rudzātam, lai iesaka jaunus ēdienus no Latvijas dabas dāvanām.
Un sākas viss no gala
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Gaileņu salāti ar kūpinātu bekonu, mellenēm un k
Četrām porcijām vajadzēs: 2 lapu salātu galviņas, 250 g
ķirštomātu, 300 g kūpināta bekona, 300 g gaileņu, 30 g sviesta, 100
g melleņu. Mērcei: nedaudz diļļu un pētersīļu, 1 ķiploka daiviņu,
10 g citrona, 100 g majonēzes, 100 g skābā krējuma, sāli, piparus,
cukuru pēc garšas.
1. Gailenes apcep sviestā un kārto uz
šķīvja ar lapu salātiem un pārējām sastāvdaļām.
2. Mērcei visas
sastāvdaļas sablenderē un pārlej salātiem.
Zemeņu sorbets ar bazilika un piparmētru pesto 3
Desmit porcijām vajadzēs: 1,5 kg zemeņu, 400 g cukura, 1 citrona
sulu. Mērcei: 3 g bazilika, 10 g piparmētru, 3 laima augļus, 100 g
cukura
1. Cukuru ar citrona sulu un pusglāzi ūdens vāra, līdz
cukurs izkusis, un sablenderē ar zemenēm, tad izkāš caur sietu un
liek saldētavā, ik pa pusstundai apmaisot.
2. Kad sasalis,
taisa bumbiņas un pasniedz ar mērci.
Melleņu risoto ar vārītu vistas fileju un jauno zi
Četrām porcijām vajadzēs: 4 vistas filejas, 400 g burkānu, 200 g
sīpolu, 50 g ķiploku, 10 g diļļu, 5 g timiāna, sāli, piparus pēc
garšas, 250 g risoto rīsu, 100 g melleņu, 50 g sīpolu, 3 g ķiploku,
5 g timiāna, 20 g sviesta. Biezenim: 400 g zaļo zirnīšu, 100 g
vistas buljona, 2 g estragona
1. Vistas fileju ar dārzeņiem
vāra, kamēr fileja mīksta, buljonu saglabā.
2. Gatavo risoto.
Apcep sīpolus, ķiplokus, tad pieber rīsus un pielej vistas buljonu.
Uz lēnas uguns vāra, pamazām lejot klāt buljonu un pie beigām -
berot iekšā mellenes, kamēr rīsi gatavi un kļuvuši viegli
krēmīgi.
3. Biezenim zirnīšus ar estragonu novāra nelielā
buljona daudzumā un sablenderē.
4. Sagatavoto kārto uz šķīvja un
pasniedz.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!