Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Uz grila gatavots cienasts

Ciemiņi, saule, vējš un grils - šie ir neiztrūkstoši vasaras dārza ballīšu komponenti. Protams, saimniekam ne mazāk svarīgs ir labs garastāvoklis un vēlēšanās svaigā gaisā krietni atpūtušos klātesošos pacienāt ar gardu un īpašu ēdienu, jo par ēstgribas trūkumu brīvā dabā neviens nekad nav sūdzējies. Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts neiesaka dārza ballītei gatavot sarežģītus un smalkus ēdienus ar daudzām sastāvdaļām - kuram būs īpaši laiks un patika ar to visu ņemties? Protams, uz grila nevajadzēs gatavot desertu, tāpēc to būs ērtāk pasniegt mājās.

Dārzā nenesīsiet arī sudraba galda piederumus un traukus no vecmāmiņas servīzes. Vienkāršība pāri visam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ogu pudiņš ar vaniļas mērci un balto saldējum

Četrām personām vajadzēs: 16 gab. tostermaizes, 200 g dažādu saldēto ogu, 100 g cukura, 200 ml saldā krējuma, 3 olu dzeltenumus, 1 tējk. vaniļas cukura, 350 g saldējuma, piparmētru lapiņas

Tostermaizei nogriež maliņas un kārto kafijas krūzē. Ogas savāra ar cukuru un nedaudz ūdens un lej uz maizes, ogas liek krūzē, pa virsu uzliek maizes šķēli un pārlej ar sīrupu.
Vaniļas mērcei ūdens peldē puto olu dzeltenumus ar vaniļas cukuru, kamēr mērce sabiezē, tad lej to pāri pudiņam, kuru izņem no krūzes un liek uz šķīvja. Blakus liek saldējumu, dekorē ar piparmētrām un pasniedz.

Grilēta cūkgaļas karbonāde austeru un sojas glazūr

Četrām personām vajadzēs: 800 g cūkgaļas karbonādes, 200 g burkānu, 200 g cukīni, 200 g seleriju kātu, 200 g ābolu, 100 ml baltvīna, zariņu timiāna, 30 ml sojas mērces, 30 ml austeru mērces, sāli, cukuru, piparus

Cūkgaļu sagriež 1-2 cm biezās šķēlēs un grilē, kamēr gatava, tad apsmērē ar austeru un sojas mērci un garšvielām. Dārzeņus un ābolus sagriež salmiņos un apcep, tad pielej vīnu, pievieno timiānu un nedaudz pasutina, pieber garšvielas un pasniedz.

Grilēts liellopgaļas burgers ar sinepju majonē

Četrām personām vajadzēs: 700 g liellopu maltās gaļas,
8 maizes šķēles, 200 g tomātu, 150 g Holandes
siera, 100 g sarkano sīpolu,
4 salātu lapas, 200 g
majonēzes, 2 ēd. k.
angļu sinepju, 2 ķiploka daiviņas, sāli, piparus
un cukuru

Liellopu gaļu sajauc ar garšvielām un ķiplokiem un cep no abām pusēm uz platākām grila restēm. Maizes šķēles ātri uzsilda uz grila, nosmērē ar sinepju majonēzi. Starp
abām šķēlēm uz salātu lapas liek gaļu, tomātus, sīpolus un sieru.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?