100 g produkta enerģētiskā vērtība:
418 kJ/99 kcal. Uzturvērtība: olbaltumvielas 2,8 g; ogļhidrāti 13,7 g; tauki 3,5 g.
Ietekme: Šis jogurts ir labās, t.i., veselīgās jogurta baktērijas saturošs, pasalds skābpiena produkts. Jācer gan, ka vārdā nenosauktais aromatizētājs nekaitē jogurta sastāvā esošajiem, labajiem mikroorganismiem.
Sastāvs: pasterizēts piens, melleņu piedeva 12% (cukurs, mellenes, ūdens, biezinātājs - pektīns, skābuma regulētājs - nātrija citrāts, melleņu aromatizētājs, konservants - kālija sorbāts), cukurs, sausais vājpiens, stabilizētājs (modificēta ciete, želatīns), ieraugs. Satur acidofilās baktērijas un bifidobaktērijas.
Uzturvērtība: 100 g produkta satur: olbaltumvielas 3 g; ogļhidrātus 16,1 g; taukus 2 g. Enerģētiskā vērtība 97 kcal/410 kJ.
Ietekme: Samērā labs produkts, bet uz iepakojuma nav tik precīzi kā iepriekšējam jogurtam ieraugāms, kuras tieši labās baktērijas šis jogurts satur, un baidos, ka konservants - kālija sorbāts - varētu mazināt gan labo baktēriju skaitu, gan dzīves ilgumu šajā produktā. Šis jogurts satur visvairāk cukura no šeit apskatītajiem jogurtiem, toties salīdzinoši mazliet mazāk tauku.
Sastāvs: piens, cukurs, melleņu piedeva (cukurs, mellenes 3%, ūdens, glikozes un fruktozes sīrups, biezinātājs - pektīns, melleņu aromatizētājs, skābuma regulētājs - nātrija citrāts), biezinātājs, modificētā ciete, piena olbaltumvielas, pārtikas želatīns, ciete, stabilizētājs pektīns, jogurta un bifidobaktēriju BB-12 ieraugs.
Uzturvērtība: 100 g produkta satur olbaltumvielas 2,8 g; ogļhidrātus 12,5 g, no tiem cukuru 6,0 g; taukus 2,5 g, no tiem piesātinātās taukskābes 1,2 g; nātriju 0,034 g; šķiedrvielas 0,05 g. Bez konservantiem. Enerģētiskā vērtība 87 kcal/365 kJ.
Piebilde uz iepakojuma: Apēdot 150 g šā produkta ik dienu, tiek uzņemta vajadzīgā BB-12 deva, kas palielina vērtīgo baktēriju skaitu un uzlabo gremošanu.
Ietekme: Labs skābpiena produkts, satur cilvēkam labvēlīgās baktērijas un mazliet mazāk ogļhidrātu nekā citi jogurti. Labi, ka nesatur konservantus, kas varētu kaitēt vērtīgajām baktērijām. Diemžēl nav precizēts, kāds tieši biezinātājs ir jogurta sastāvā.
Sastāvs: pasterizēts piens, zemeņu un kivi ievārījums 8% (cukurs, zemenes 20%, kivi 10%), modificētā ciete, biezinātājs (pektīns), krāsviela (karmīns, burkānu koncentrāts), skābuma regulētāji (citronskābe, nātrija citrāts, kalcija citrāts), aromatizētājs, cukurs, želatīns, modificētā ciete, biezinātājs (pektīns), ieraugs un probiotiskās baktērijas (Bifidobacterium lactis, L. casei, L. paracasei, L. acidophilus). Uzturvērtība: olbaltumvielas 3,5 g; ogļhidrāti 13,5 g; tauki 3,5 g. 100 g produkta enerģētiskā vērtība: 82 kcal/410 kJ.
Piebilde: nesatur konservantus.
Ietekme: Šis jogurts ir veselībai labvēlīgs skābpiena produkts. Lieliski, ka uz iepakojuma precīzi norādīti mikroorganismi, kas ir jogurta sastāvā. Ir pierādīts, ka šiem mikroorganismiem piemīt labvēlīga, imūnprocesus veicinoša ietekme. Jogurts nesatur konservantus, kas varētu kaitēt minētajām labajām baktērijām. Tomēr jāņem vērā, ka jogurts ir visai salds.
Analizē Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātes docents Zigurds Zariņš