Gatavojot tzatziki no mūsu jogurta, tas vispirms ir jānosēdina (pa nakti jāieliek marlē, lai notekas). Jo grieķu jogurts ir biezāks un sausāks. Ja laimējas, veikalos Stockmann un Sky reizēm var dabūt grieķu jogurtu. Es to nupat nopirku Sky.
Virtuves gudrības. Kā pašam pagatavot grieķu garšīgo tzatziki mērci?
Ar tzatziki ir vienkārši - principā tā ir jogurta mērce ar ķiplokiem un sīki sagrieztiem svaigu gurķu gabaliņiem. Es uz 500 ml jogurta ņemu vienu vidēji lielu gurķi, četras saspiestas ķiploka daiviņas, šķipsnu sāls. Šī mērce ir populāra gan grieķu, gan turku virtuvē. Oriģinālā mērces pagatavošanai izmanto biezo grieķu jogurtu, kas visbiežāk gatavots no kazas vai aitas piena. Tzatziki parasti pasniedz aukstu.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.