Viss, ko sirds vēlas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rukolas salāti ar ceptām gailenēm un Parmas sieru
4 personām vajadzēs: 120 g rukolas salātu, 350 g tomātu, 70 g
šalotes sīpolu, 40 g olīveļļas, 20 g ķiploku, 20 g maurloku, 250 g
gaileņu, 120 g bekona, 100 g Parmas siera, 40 g gaišā balzamiko
etiķa, sāli, piparus
Tomātus blanšē, noņem mizu, izņem sēklas,
sagriež smalkos kubiņos. Sakapā šalotes sīpolus, maurlokus,
ķiploku, pievieno olīveļļu, gaišo balzamiko etiķi, sāli, piparus,
samaisa.
Rukolu noskalo un nožāvē uz salvetēm. Gailenes noskalo,
nosusina un cep ar ķiplokiem, sīpoliem, pārkaisa ar sāli, pipariem.
Bekonu sacep kraukšķīgu un sagriež salmiņos. Parmas sieru plāni
sagriež.
Visu kārto uz šķīvja, uzlej pirmā spieduma
olīveļļu.
Meža sēņu risoto ar garšaugos ceptu mencas fileju
4 personām vajadzēs: 300 g gaileņu, 240 g Arborio rīsu, 150 g
šalotes sīpolu, 250 g puravu, 100 g baltvīna, 400 g vistas buljona,
700 g mencas filejas, 30 g baraviku (kamēr nav svaigu, var ņemt
kaltētas), 200 g saldā krējuma, 40 g sviesta, 40 g olīveļļas, sāli,
piparus, 5 g timiāna, 20 g avotu krešu
Baravikas ar pusi no
puraviem un sīpoliem apcep olīveļļā, pievieno pusi baltvīna. Vāra,
kamēr šķidrums iztvaikojis, tad pievieno pusi vistas buljona, pusi
novāra un pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, atkal pusi novāra.
Izkāš caur sietu. Mērce gatava, ielej katliņā un
uzvāra.
Gailenes noskalo, nosusina un apcep sviestā, uzkaisa
sāli, piparus.
Šalotes, ķiplokus, puravus sagriež smalkos
kubiņos, sviestā cep, pievieno rīsus, viegli apcep, pievieno
atlikušo baltvīnu, pakāpeniski pievieno vistas buljonu, timiānu.
Ēdienu visu laiku maisa, kamēr šķidrums iztvaiko, tad atkal
pievieno vistas buljonu. Procesu atkārto, kamēr risoto gatavs, tad
iemaisa saceptās gailenes.
Mencas fileju apsāla, uzkaisa
piparus, uzliek sviesta gabaliņus, timiānu un cep krāsnī.
Uz
šķīvja kārto risoto, virsū liek gatavo mencu, uzlej mērci un dekorē
ar avotu kresēm.
Ogu simfonija ar kanēļa un maskarpones siera sabaj
4 personām vajadzēs: 80 g lāceņu, 80 g melleņu, 80 g aveņu, 80 g
jāņogu, 80 g upeņu, 80 g baltvīna, 30 g citrona sulas, 70 g cukura,
3 olas, 2 g kanēļa, 10 g piparmētru lapiņu, 100 g maskarpones
siera
Uz uguns uzliek tādu katlu ar ūdeni, kuram varēs uzlikt
virsū bļodu. Bļodā iesit olu dzeltenumus, ielej baltvīnu, citrona
sulu, pieber kanēli, cukuru. Visu sakuļ ar putojamo slotiņu, tad
ūdens peldē, visu laiku kuļot, maigi karsē, kamēr mērce sabiezē.
Pievieno maskarpones sieru un visu rūpīgi samaisa. Ogas kārto
traukā, uzlej sabajona mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri