Ābolu un burkānu deserti
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Burkānu kūka
Astoņām porcijām vajadzēs: 200 g miltu, 200 g cukura, 1
tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. sodas, 1 tējk. kanēļa pulvera, 400 g
rīvētu burkānu, 100 g eļļas, 4 olas, 1 paciņu Filadelfijas siera, 2
ēd. k. cukura
Traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un
kanēli.
Mikserī uzputo olas ar 200 g cukuru, pievieno eļļu,
sarīvētos burkānus un traukā sagatavoto maisījumu. Visu
samaisa.
Cep apaļajā tortu formā 180 grādos 35-40 minūtes.
Atdzesē pārgriež uz pusēm, pilda ar Filadelfijas sieru, kas
saputots ar 2 ēd. k. cukura (kūkā var izmantot arī ievārījumu,
ceptus ābolus vai ēst vispār bez pildījuma). Kūku pārkaisa ar
pūdercukuru.
Žāvētu ābolu kārtojums ar auzu pārslām
Divām porcijām vajadzēs: 100 g žāvētu ābolu, 200 g saldā
krējuma, 1 tējk. sviesta, 1 tējk. medus, 1 tējk. ābolu sidra, 3 ēd.
k. auzu pārslu, 2 ēd. k. brūkleņu ievārījuma
Ābolus aplej ar
siltu ūdeni un ļauj pusstundu uzbriest. Nokāš. Samaļ gaļas mašīnā,
sajauc ar ābolu sidru. Auzu pārslas apcep uz pannas ar sviestu,
pievieno medu, atdzesē. Saputo saldo krējumu, sajauc ar āboliem,
kārto traukā kārtām (putukrējums, ievārījums, auzu pārslas).
Cepti āboli
Četrām porcijām vajadzēs: 4 palielus ābolus. Pildījumam: 100 g
valriekstu, 2 ēd. k. medus,
2 ēd. k. rozīņu (visu to
sablenderē)
Ābolus (1 cilvēkam rēķina 1 ābolu) nomizo, pārgriež
uz pusēm, izņem serdes, liek iekšā pildījumu un cep krāsnī.
Temperatūra un laiks atkarīgs no ābolu lieluma, jāskatās, lai āboli
neizjūk.
Ābolu pusītes karstas kārto uz šķīvja. Pasniedz ar
vaniļas saldējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri