Alus un siļķes vienā zupā. Gardi!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Tomātu un zemeņu aukstā zupa
Sastāvdaļas 2-3 personām: 450 g tomātu, 850 g zemeņu, 1/2
sīpola, 1/2 čili pipara, 3/4 glāzes vistas vai gaļas buljona, 1/4
glāzes olīveļļas, 2-4 ēd. k. sarkanvīna etiķa, 1 daiviņa ķiploka,
1,5 ēd. k. sāls, cietais siers, kinza
Zemenes sagriež uz pusēm.
Tomātus sagriež šķēlēs. Sīpolus nomizo un sasmalcina kopā ar
ķiplokiem un zaļumiem. Visas sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai
masai. Efektīgi šī zupa izskatās, salieta glāzēs un dekorēta ar
zemenēm un rīvētu parmezāna sieru.
Aukstā alus un siļķu zupa
Sastāvdaļas 6 personām: 2 sālītas siļķes, 250 g sīpolu, 1
baltais garais redīss, 300 g svaigi skābētu gurķu, 1 daiviņa
ķiploka, 3 cieti vārītas olas, pa saišķim sīpolloku, diļļu,
pētersīļu, 2 citroni, 1 ēd. k. cukura, 2 ēd. k. sinepju, 1 l gaišā
alus, 1 l ūdens, 250 g skābā krējuma
Siļķu filejas,
sīpolus, redīsus, ķiploku daiviņas, olas, gurķus sīki sakapā, lokus
un dilles smalki sagriež. Visus produktus ievieto lielā traukā (4-5
l), pievieno cukuru, sinepes, citronu sulu, kārtīgi samaisa. Tad
pievieno skābo krējumu un kārtīgi izmaisa. Noliek vēsumā. Atsevišķi
katlā ielej ūdeni, uzvāra, pievieno alu, ļauj tam uzputoties un
pavāra dažas minūtes, lai izgaro alkohols. Atdzesē. Aukstu alus un
ūdens šķīdumu ielej pie krējumā aizdarītajiem produktiem, samaisa
un noliek atdzesēties uz 2 stundām.
Aukstā mango un apelsīnu zupa
Sastāvdaļas 2-3 personām: 2 tases svaiga mango sulas, mango
auglis (sariezts 1/4 daivās), 2 tases svaigas apelsīnu sulas, 2 ēd.
k. augstākā labuma olīveļļas, 1 bezsēklu gurķis (sagriezts 1/4
daivās), 1 maza paprika (sagriezta 1/4 daivās), 1 mazs sīpols
(sagriezts 1/4 daivās), 2 ķiploku daiviņas (maltas), mazs jalapeno
pipars 1 (malts), 3 ēd. k. svaiga laima sulas, 2 ēd. k.
sasmalcinātu pētersīļu, baziliks vai koriandrs - pēc izvēles, sāls,
svaigi malti melnie pipari
Samaļ mango, apelsīnu sulu un eļļu
blenderī līdz biezeņa konsistencei. Pārlej bļodā, kurā salikti
pārējie produktie. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Liek
ledusskapī un patur vairākas stundas līdz pasniegšanai - lai garšas
savelkas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri