Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Džentlmeņu vienošanās

Lietuvas treneru rokāde sezonas izšķirošo cīņu priekšvakarā notikusi VEF Rīga komandā. Līdzšinējo galveno treneri Rimu Kurtinaiti, kurš tuvākajā laikā pārcelsies uz Krievijas grandu Himki, nomainījis bijušais ASK Rīga vadītājs Ramūns Butauts.

Krievijas mediji Kurtinaiša vārdu saistībā ar atbrīvojušos vietu Piemaskavas kluba galvenā trenera amatā locīja jau vairākas dienas, un arī VEF Rīga klubā nenoliedza, ka pārrunas notiek. Turklāt - ne pirmo reizi šajā sezonā. «Tas norāda, ka mums ir ļoti labs treneris,» pirms pāris dienām sacīja kluba direktore Laila Spaliņa. Lai gan otrdien pēc Baltijas līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles ar Prienu Rūdupi (91:65) Kurtinaitis vēl izteica cerību, ka pārrunas ievirzīsies tā, ka viņam nebūs jāpamet VEF, jau pirms tās bija izziņota preses konference, kurā dienu vēlāk atklāja trenera aizstājēju - Ramūnu Butautu.

«Šādi piedāvājumi dažkārt ir tikai vienreiz dzīvē,» VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups atklāja, ka klubs saprot trenera situāciju, un piebilda, ka jau sezonas sākumā Kurtinaitis devis mājienu, ka Eirolīgas ambīcijas varētu būt gana liels vilinājums. Tieši tāpēc treneris VEF komandai pievienojies ļoti vēlu, teju līdz pēdējam brīdim gaidot kontinenta prestižākā klubu turnīra komandas piedāvājumu. Uz saprotošo kluba vadības attieksmi līdzīgi atbildējis arī Kurtinaitis, dodot lielu ieguldījumu sava aizstājēja Butauta piesaistīšanā. Līgums ar bijušo ASK Rīga un Lietuvas izlases galveno treneri, visticamāk, tiks parakstīts arī uz nākamajiem diviem gadiem.

Kurtinaitis jau trešdien klātienē vērojis Himki Vienotās līgas spēli Tallinā ar Kalev, bet no VEF spēlētājiem vēl nav atvadījies. Viņš tuvākajās dienās palīdzēs Butautam aprast ar komandu un, iespējams, pat vedīs to cīņā Baltijas līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē pret Rūdupi. «Nedomāju, ka mūsu spēles stils krasi mainīsies, lai gan abi treneri kopumā ir atšķirīgi,» sarunā ar Dienu norādīja VEF aizsargs Dairis Bertāns, kurš savulaik bijis Butauta pārraudzībā arī ASK komandā.

Kārtīgas ugunskristības Butautam būs jau nākamajā nedēļā Kurzemē, kur Latvijas čempionātā VEF Rīga, kas nu oficiāli aizstājis VEF Junioru, aizvadīs svarīgas cīņas ar turnīra līderiem BK Ventspils un Liepājas lauvām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Ramūns Butauts (Lietuva)
2003.-2005. Šiauliai galvenais treneris; 2003. Lietuvas U-19 izlases treneris; 2004. Lietuvas U-20 izlases galvenais treneris; 2005. Lietuvas U-21 izlases galvenais treneris; 2005.-2008. ASK Rīga galvenais treneris; 2007.-2009. Lietuvas izlases galvenais treneris; 2009. Donetsk galvenais treneris; 2009.-2010. Žalgiris galvenais treneris.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?