Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ēdiena gatavošanu var pielīdzināt tikšanai pie bērniem

Astoņdesmit sešus kilogramus smagam un trīsdesmit četrus gadus vecam vīrietim, lai tikai un vienīgi nodrošinātu organisma pamatfunkcijas (elpošanu, gremošanu), katru dienu vajadzīgs gandrīz 2000 kaloriju. Ja tu iemiedz, lasi grāmatas vai uzraksti šo sleju, kaloriju vajag vēl vairāk. Ja tu ej uz tirgu pēc zaļumiem, pagatavo tos un pēc tam mazgā traukus, nepieciešamo kaloriju skaits palielinās. Nemaz nerunājot par dzīvošanu trešajā stāvā bez lifta, skriešanu vai seksu.

Reiz kāds priekšnieks stāstīja, ka viņš visus savus labākos darbiniekus ir pieņēmis darbā pēc kopīgas pusdienošanas ar viņiem. Darba intervija ir bijusi ēšana restorānā. Ja kandidāts varējis tikt galā ar pusdienām ātrāk nekā viņš - ticis pieņemts darbā. Nu, ar domu - ja tu ātri ēd, tātad tu ātri arī strādā. Galvenais nav process, galvenais ir rezultāts.

Savukārt gardēžiem ir svarīgs ēdiena radīšanas un baudīšanas process. Gardēdis baudu gūs no sastāvdaļu pirkšanas, receptes pētīšanas un stāvēšanas pie plīts. Gardēdis nesteigsies pie galda un spēs izjust katra ēdiena garšu. Taču jebkurā gadījumā, lai spētu radīt un baudīt ēdienu, ir nepieciešams uzņemt kalorijas. Makdonaldā kalorijas uzņemt un izsalkumu apmierināt no laika un līdzekļu patēriņa viedokļa var ātrāk nekā pašam cept maizi, barot un kaut sivēnu, cept kotleti. Gardēžiem laiks un kalorijas nebūs galvenais kritērijs. Gatavošanas un baudīšanas process būs patīkamāks nekā iegūtais rezultāts uzņemto kaloriju ziņā.

Ir jau vēl daudz citu darbību, kur tā darīšana ir patīkamāka par pašu rezultātu, kad kaut kas tiek darīts tikai pašas darīšanas dēļ. Ēdiena gatavošanu un baudīšanu šajā ziņā var pielīdzināt tikšanai pie ģimenes pieauguma. To var izdarīt ātri un domājot tikai par rezultātu, bet to var arī darīt, izbaudot procesu un daudz neuztraucoties par rezultātu. Un pats labākais ir tas, ka arī tie procesa baudītāji galu galā tiek un var tikt pie rezultāta. Izbaudot seksu, var tikt pie apmierinājuma un bērniem. Gatavojot un baudot ēdienu, var remdēt izsalkumu un uzņemt kalorijas.

Paštaisīta burgeru recepte. Burgerus gatavo no kārtīgi maltas liellopu gaļas un ļoti smalki sagrieztiem sīpoliem. Pievieno vienu olu, sakapātus ķiplokus, zaļumus un garšvielas. Visu kārtīgi samīca, veido plānas kotletītes un uz pāris stundām noliek, lai savelkas garšas. Pēc tam cep no abām pusēm uz grila. Pārējais jau atkarīgs no ēdējiem. Var likt uzsildītās un uz pusēm pārgrieztās burgeru maizītēs vai ēst kopā ar zaļajiem salātiem. Var ar ātri samarinētiem sīpoliem etiķī, tomātiem vai skābiem gurķiem šķēlītēs un paštaisītu mērci no majonēzes, krējuma un kapātām dillēm. Burgeri gatavojot, tiek iztērētas burgeri ēdot uzņemtās kalorijas. Bērnus var iesaistīt procesā, un rezultāts būs tāds pats kā makdonaldā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?