Galu galā - ķirbis, ķiploks, burkāns, kabacis, sīpols un daždažādie zaļumi tagad jāizmanto pilnībā, bet Centrāltirgus zivju paviljonā taču iegriežamies gana bieži, vai ne? Tad tikai uz priekšu!
Galdā rudens gādātie labumi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbju krēmzupa ar ceptu lasi un balzametiķa m
4 porcijām vajadzēs: 1 kg ķirbja, 200 g sīpolu, 20 g ķiploku,
350 g burkānu, 150 g saldā krējuma, 350 g laša filejas, 10 g
garšvielas, 10 g zaļumu, eļļu, 20 g balzametiķa, 4 g cukura, 2
apelsīnus sulai, 100 g baltmaizes
Dārzeņus apcep, pārlej ar
ūdeni un vāra, kamēr mīksti, tad pielej saldo krējumu, pievieno
apelsīnu sulu un visu sablenderē. Liek atpakaļ uz uguns un pievieno
garšvielas.
Balzametiķi ar cukuru novāra, līdz veidojas sīrupam
līdzīga konsistence.
Baltmaizi sagriež mazākos gabalos un
sagrauzdē. Lasi apcep gatavu un saplucina mazākos gabalos. Visu
kārto uz šķīvja un pasniedz.
Baltvīnā cepta zivs fileja ar kabaču ragū un kartu
4 porcijām vajadzēs: 800 g asara (vai citas baltās zivs)
filejas, 200 g baltvīna, 800 g kabaču, 400 g tomātu, 200 g sīpolu,
20 g ķiploku, eļļu, dilles, pētersīļus, baziliku, 1 kg kartupeļu,
200 g piena, 80 g sviesta, garšvielas, citronu.
Asari pārslaka
ar citrona sulu, apcep sviestā, tad pielej baltvīnu, pievieno
garšvielas un liek krāsnī 180'C uz 12 min. Kabačus, tomātus,
sīpolus, ķiplokus, dilles un pētersīļus sagriež palielos gabalos un
apcep, tad pielej nedaudz ūdens un pasutina, kamēr mīksti, pievieno
garšvielas. Uztaisa kartupeļu biezeni, kam pievieno sasmalcinātu
baziliku. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.
Karamelizētu ķirbju sēklu parfe ar smiltsērkšķu mē
4 porcijām vajadzēs: 400 g saldā krējuma, 4 olu dzeltenumus, 80
g ķirbju sēklu, 100 g cukura, 150 g smiltsērkšķu, 50 g cukura, 2 g
piparmētras, 4 fizāļus.
Pusi cukura izkausē uz pannas, kamēr
zeltaini brūns, tad pieber ķirbju sēklas un izlej uz cepamā papīra,
lai atdziest, tad sadauza mazākos gabalos.
Olu dzeltenumus ar
otru pusi cukura puto ūdens peldē, kamēr tie kļūst gaišāki un
nedaudz palielinās apjomā, atdzesē. Saldo krējumu saputo un iemaisa
pie saputotā olas dzeltenuma, pieber klāt karamelizētās sēklas.
Masu salej formās un liek saldētavā, lai sasalst.
Smiltsērkšķus
ar cukuru nedaudz novāra un sablenderē, tad izkāš caur sietu. Visu
kārto uz šķīvja, dekorē ar piparmētru lapiņām un fizāļiem un
pasniedz.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!