Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Galdā rudens gādātie labumi

Rudenim vārti vaļā! Katra namamāte, apveltīta ar izdomu un apņemšanos iepriecināt mīļos ar labi pazīstamiem produktiem jaunās skaņās, tagad var patiesi izvērsties. Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts iesaka ne tik daudz sekot sastāvdaļu gramiem receptēs, bet izmantot priekšā teikto radošam darbam pie plīts, gatavot ar azartu un garšas izjūtu.

Galu galā - ķirbis, ķiploks, burkāns, kabacis, sīpols un daždažādie zaļumi tagad jāizmanto pilnībā, bet Centrāltirgus zivju paviljonā taču iegriežamies gana bieži, vai ne? Tad tikai uz priekšu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbju krēmzupa ar ceptu lasi un balzametiķa m

4 porcijām vajadzēs: 1 kg ķirbja, 200 g sīpolu, 20 g ķiploku, 350 g burkānu, 150 g saldā krējuma, 350 g laša filejas, 10 g garšvielas, 10 g zaļumu, eļļu, 20 g balzametiķa, 4 g cukura, 2 apelsīnus sulai, 100 g baltmaizes
Dārzeņus apcep, pārlej ar ūdeni un vāra, kamēr mīksti, tad pielej saldo krējumu, pievieno apelsīnu sulu un visu sablenderē. Liek atpakaļ uz uguns un pievieno garšvielas.
Balzametiķi ar cukuru novāra, līdz veidojas sīrupam līdzīga konsistence.
Baltmaizi sagriež mazākos gabalos un sagrauzdē. Lasi apcep gatavu un saplucina mazākos gabalos. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Baltvīnā cepta zivs fileja ar kabaču ragū un kartu

4 porcijām vajadzēs: 800 g asara (vai citas baltās zivs) filejas, 200 g baltvīna, 800 g kabaču, 400 g tomātu, 200 g sīpolu, 20 g ķiploku, eļļu, dilles, pētersīļus, baziliku, 1 kg kartupeļu, 200 g piena, 80 g sviesta, garšvielas, citronu.
Asari pārslaka ar citrona sulu, apcep sviestā, tad pielej baltvīnu, pievieno garšvielas un liek krāsnī 180'C uz 12 min. Kabačus, tomātus, sīpolus, ķiplokus, dilles un pētersīļus sagriež palielos gabalos un apcep, tad pielej nedaudz ūdens un pasutina, kamēr mīksti, pievieno garšvielas. Uztaisa kartupeļu biezeni, kam pievieno sasmalcinātu baziliku. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Karamelizētu ķirbju sēklu parfe ar smiltsērkšķu mē

4 porcijām vajadzēs: 400 g saldā krējuma, 4 olu dzeltenumus, 80 g ķirbju sēklu, 100 g cukura, 150 g smiltsērkšķu, 50 g cukura, 2 g piparmētras, 4 fizāļus.
Pusi cukura izkausē uz pannas, kamēr zeltaini brūns, tad pieber ķirbju sēklas un izlej uz cepamā papīra, lai atdziest, tad sadauza mazākos gabalos.
Olu dzeltenumus ar otru pusi cukura puto ūdens peldē, kamēr tie kļūst gaišāki un nedaudz palielinās apjomā, atdzesē. Saldo krējumu saputo un iemaisa pie saputotā olas dzeltenuma, pieber klāt karamelizētās sēklas. Masu salej formās un liek saldētavā, lai sasalst.
Smiltsērkšķus ar cukuru nedaudz novāra un sablenderē, tad izkāš caur sietu. Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar piparmētru lapiņām un fizāļiem un pasniedz.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?