Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Garantējam labu tēlu

Labā policista tēls gada ceturkšņa garumā dažādos medijos izmaksātu 9000 latu, savukārt par divreiz garāku periodu komerctelevīzijas LNT raidījumā Degpunktā nāktos šķirties no 12 000 latu. Šādu tāmi, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), bijušajai iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei piedāvājis uzņēmums Baltijas komunikāciju centrs (BKC) neilgi pēc traģiskās Jēkabpils apšaudes, kurā noziedznieku pusē bija nostājušies policisti.

Publikācijas piedāvātas gandrīz visos Latvijas redzamākajos medijos, tajā skaitā Latvijas Radio, Dienā, žurnālā Ir, radio SWH u. c. Līgums gan netika noslēgts, bet zīmīgi, ka BKC, kura īpašnieks ir Gints Feders, aizvien sniedz konsultācijas partijai Vienotība, kas saimnieko policistus pārraugošajā Iekšlietu ministrijā. Mediju pārstāvji noliedz, ka ar viņiem būtu iespējams vienoties par jelkādām publikācijām, un norāda, ka BKC centušies ministriju aptīt ap pirkstu.

Publisko Mūrniece

«Pie strauja darba grafika nav laika padomāt, ko tas patiesībā nozīmē. Bet tagad, skatoties uz to visu no malas, saprotu, ka tā ir nopietna diskusija reklāmas, politiķu un žurnālistu starpā,» par iemesliem, kādēļ nolemts Dienas rīcībā nodot BKC un L. Mūrnieces e-pasta saraksti, stāsta bijusī iekšlietu ministre. Tā sākusies februārī, kad L. Mūrniece pēc Jēkabpils gadījuma meklējusi sev preses sekretāru. Viena no amata kandidātēm bijusi BKC projektu vadītāja Marta Krivade, BKC darbiniece, kura arī parakstījusies zem ministrijai izteiktā piedāvājuma kā projektu vadītāja.

Pati M. Krivade sākotnēji šo saraksti neatcerējās un komentārus solīja pirmdien, taču, kad Diena to BKC pārsūtīja, sekoja skaidrojums. Piedāvājumā esot tikai «iezīmētas» aptuvenās tēmas un mediji, kuriem tās interesētu, taču BKC līgumos ar klientiem negarantējot, ka publicitātes plāns tiks izpildīts visās detaļās, skaidro M. Krivade. Pašā piedāvājumā gan šāda detaļa nav minēta, tieši otrādi - uzsvērts «mēs garantējam». Vienā fragmentā arī teikts: «Linda, ja Tev ir jebkāda kompromitējoša informācija, tad, lūdzu, dod to - mēs varam piedāvāt neierobežotu publicitāti un ruporu!»

«Mums vienkārši nebija tādu līdzekļu. Šobrīd, uz to visu atskatoties, es arī saprotu, ka patiesībā PR aģentūras ar šādiem piedāvājumiem pazemo visus Latvijas žurnālistus,» par iemesliem, kādēļ aprāvās sarakste ar BKC un netika noslēgts līgums, norāda L. Mūrniece. Savukārt M. Krivadei ir cits skaidrojums - viņi neesot vēlējušies veidot «melno PR kampaņu» pret Vienotības biedriem - Andri Gobiņu un Saeimas deputāti Rasmu Kārkliņu, par ko devusi mājienu L. Mūrniece. Viņa martā M. Krivadei pārsūtījusi 10. Saeimas pirmsvēlēšanu periodā A. Gobiņa izplatīto vēstuli, kurā viņš mudināja balsot par R. Kārkliņu un no saraksta svītrot L. Mūrnieci, un vaicājusi: «Vai ir idejas, ko var ar to izdarīt?» L. Mūrniece šādu rīcību neslēpj, gan sakot, ka nebija minējusi konkrētu cilvēku, pret kuru vajadzētu vērst negatīvu publicitāti, un uzdevusi šo jautājumu, lai redzētu BKC reakciju. Viņa arī norāda, ka A. Gobiņa vēstule satraucot joprojām. «Nav pareizi cilvēkam, kuram ir ietekme sabiedriskajās organizācijās, tā rīkoties,» skaidro eksministre, noliedzot, ka šim apstāklim būt sakars ar līgumu neslēgšanu.

Esot jāuzmanās

Dienas aptaujātie mediju pārstāvji teic, ka būtu maz iespējams sarunāt par naudu kādas publikācijas un BKC piedāvājumu uztver ar smīnu. LNT raidījuma Degpunktā pārstāve Inese Supe norāda: «Mums kaut ko tādu piedāvāt ir bezcerīgi, un neviens pagaidām nav uzdrošinājies.» To pašu saka arī Dienas un SWH žurnālists Māris Zanders, kura vārds figurē piedāvājuma ailē «jau paveiktais», minot, ka viņš publiski kritizējis L. Mūrnieces oponentu - policistu arobiedrības pārstāvi Agri Sūnu. «Tas ir diezgan vecs triks, kā PR kompānijas sev piedēvē nopelnus. Esmu kaut ko teicis par kompāniju X, un pēc tam viņi var teikt, ka tas esot viņu nopelns,» Dienai par notikušo teic M. Zanders, noliegdams sarunas ar BKC par komentāra tapšanu.

Dienas mediju galvenais redaktors Guntis Bojārs uzskata, ka BKC gribējusi aptīt ap pirkstu policiju, skaidri zinot, ka par naudu vismaz publikācijas Dienā un citos a/s Diena medijos nopirkt nevar. «Tas ir satraucoši, kā kāds tā var vazāt mediju vārdus un aizkulisēs radīt nepatiesus priekšstatus,» norāda G. Bojārs, sakot, ka ir arī drošs gan par M. Zandera neuzpērkamību, gan citiem medijiem, kas minēti piedāvājumā. BKC vadītājs G. Feders savulaik pats strādājis laikrakstā Diena. «Mums bija jāšķiras, jo radās aizdomas, ka viņš kā žurnālists ir negodīgs,» atceras G. Bojārs, skaidrojot, ka pēdējais piliens bija G. Federa noplūdināta informācija par kādu negoprātīgu valsts pasūtījuma konkursu pašam aizdomās turamajam potenciālā pasūtījuma saņēmējam.

Latvijas Žurnālistu asociācijas pārstāve Arta Ģiga atzīst, ka žurnālistiem ir jāuzmanās - lai gan reizēm aģentūras piespēlē vērtīgu informāciju, nekad nevar būt drošs, vai tā neatrodas viņu klientu noslēgtajos līgumos. Firma BKC patlaban turpina apkalpot partiju Vienotība, to apstiprina arī G. Feders, skaidrojot, ka viņu sadarbība sākās līdz ar 2008. gadā notikušo Vienotībā ietilpstošās partijas Pilsoniskā savienība dibināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Uzsvars: Valsts policijas darbinieks - profesionālis ar sirdi
Ko mēs piedāvājam līguma ietvaros:
mēneša griezumā 3 stāstus/intervijas par interesantiem VP darbiniekiem ar viņu dzīvesstāstiem, izpratni par policista misiju u. tml.
viedokļu līderu publicitāte raidījumos Tautas balss, SWH, Aktuālās ceturtdienas, Vesti, Čas, Sestdiena, Ir u. c.
Kopumā mēs garantējam mēnesī vismaz četras iniciētas pozitīvas publikācijas, papildus tam strādājam pie negatīvas publicitātes apturēšanas, piedāvājam tūlītēju palīdzību krīzes situācijās, palīdzība pie iesaistes sociālajos medijos u. c.
Līguma piedāvājums: 3 mēneši Ls 9000 + PVN
Papildu iespēja (ja interesē) slēgt līgumu vēl atsevišķi par
Ls 12 000 + PVN uz 6 mēnešiem par īpaši atbalstošu publicitāti LNT raidījumā Degpunktā - nedēļā viens sižets, kas uzsver policista neaizliedzīgo un profesionālo darbu

Publicitātes plāns
Twitter
Pierādīts Sūnas piketētāju zemais morāles līmenis, aptvertais auditorijas lielums - vismaz 6000 cilvēku, tostarp visi žurnālisti
LNT/Tautas balss
Stāsts par policistu, kurš varonīgi izglābis mātes/bērnu dzīvību
Latvijas Radio
Policijas arodbiedrību savstarpējā tiesvedība, apšaubāma to mērķu nesavtība
Žurnāls Ir
Latviešu CSI - par interesanto un profesionālo kriminālpolicijas izmeklēšanas darbu
Dienas karjeras lapa
Arī valsts iestādē iespējams veidot konkurētspējīgu karjeru - piemērs - Valsts policijas darbinieks, kurš ar savu godīgo un uzcītīgo darbu kāpis pa karjeras kāpnēm iekšlietu sistēmā
Čas, Vesti
Pozitīva intervija ar Lindu Mūrnieci vai Arti Velšu
Playboy
Intervija un (nekaila) fotosesija ar VP darbinieci, kas atklāj, kādas gudras, skaistas un valsti aizstāvēt gatavas sievietes strādā Valsts policijā (šis uz jautājuma zīmes, vai Lindai/Artim tas liekas pieņemami - citās valstīs ir šāda prakse)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?