Janvāra vakariņas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vistas krūtiņa zilā siera mērcē 4. Pasniedz ar sp
Sastāvdaļas 4 personām: 4 nelielas vistas filejas, 1 ēd. k.
olīveļļas, 150 ml sausā baltvīna, 250 g zilā siera, 250 g jogurta,
šķipsna svaigi malta muskatrieksta, 1 ēd. k. sasmalcinātu
pētersīļu, 1 tējk. sinepju (vēlams graudu)
1. Uz pannas sakarsē
eļļu, tajā liek strēmelēs sagrieztu vistas fileju un uz straujas
uguns apcep no visām pusēm, līdz fileja zeltaini brūna.
2.
Fileju sajauc ar sinepēm, pārlej ar baltvīnu, karstumu samazina
līdz vidējam un ļauj uz pannas cepties vēl apmēram astoņas minūtes,
līdz vīns iztvaikojis.
3. Citā pannā iedrupina zilo sieru, uz
lēnas uguns izkausē, pierīvē muskatriekstu, pieliek jogurtu,
samaisa un turpina karsēt, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.
Bez nosaukuma
4 porcijām vajadzēs: 500 ml bezpiedevu jogurta, 1 kg dārzeņu -
konservētu tomātu, svaigu burkānu, kāļu, selerijas saknes, sīpolu,
2 daiviņas ķiploka, sāls pēc garšas, 3/4 tējk. svaigi maltu melno
piparu, 30 g sviesta, 1/2-1/4 čili pāksts (var nepievienot, taču
aukstajā laikā labi sildīs), 2 baltmaizes vai saldskābmaizes
šķēles, sagrieztas kubiņos, eļļa apcepšanai, zaļumi (pētersīļi,
lociņi) pasniegšanai
1. Tomātus sagriež gabaliņos.
2. Uz
pannas sakarsē 1 tējk. eļļas un tajā apcep sasmalcinātu sīpolu un
ķiploku, pievieno tomātus un visu sasautē.
3. Uz citas pannas
sakarsē vēl 1 tējk. eļļas un grauzdē kubiņos sagriezto maizi, līdz
tā kļūst zeltaini brūna.
4. Katlā ielej mazliet ūdens un liek
vārīties nelielos gabalos sagrieztos dārzeņus, čili. Kad tie
mīksti, pielej atlikušo ūdeni, pieliek sviestu, apceptos sīpolus,
tomātus un ķiplokus, sāli pēc garšas un vēlreiz visu uzvāra.
4.
Noņem zupu no plīts, pieliek bezpiedevu jogurtu un sablendē līdz
vēlamajai konsistencei - vai nu pilnīgi vienmērīgai masai, vai arī
tā, lai biezzupā tomēr jūt dārzeņu struktūru.
5. Zupu lej
šķīvjos, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem, zaļumiem, apgrauzdēto
maizi un pasniedz.
Gardā svētdienas kūka
Sastāvdaļas 12 personām: 1 kg miltu, 0,5 kg sviesta, 0,5 kg
cukura, 2 paciņas cepamā pulvera, 1 paciņa vaniļas cukura, 7 olas,
1 kg (jau nomizotu un šķēlēs sagrieztu) ābolu
1. Uz galda
izsijā miltus, tajos ieber cepamo pulveri, vaniļas cukuru un 250 g
parastā cukura.
2. Pa vienai iesit septiņu olu
dzeltenumus.
3. Mīklu mīca tik ilgi, līdz to iespējams savelt
lielā bumbā, tad bumbu sadala divās daļās.
4. Plātī ar augstām
malām ieklāj cepampapīru un pusi mīklas ar pirkstiem vienmērīgi
izspaida pa plāti, atstājot mīklas maliņas.
5. Palūdz kādam
ģimenes loceklim, lai nomizo un sagriež ābolus.
6. Olas baltumus
ar atlikušo cukuru saputo stingrās putās.
7. Ābolus pārber
mīklai un pārlej ar uzputoto olbaltumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri