Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kā tev iet, smuka čiksa?

TALSI. Smieklu enerģija

Pie mums apmēram 100 jauniešu pulcējās Talsu Kristīgās vidusskolas jauniešu nometnē, kuras devīze šogad bija «Ar vārdiem nepietiek!». Ar draugiem no Amerikas klausījāmies lekcijas, diskutējām par kristīgām un nekristīgām tēmām - vienlīdzību, attiecībām, sabiedrību, mīlestību un pat par valdību. Protams, arī izklaidējāmies! Puišiem nebija problēmu popielā pārtapt par meitenēm. Tērpi un noformējums pārspēja jebkuru modes skati, bet ar mūsu smieklu radīto enerģiju mēs mierīgi būtu varējuši HES palaist gadu ilgā atvaļinājumā. Starp citu, tagad mūsu draugi Amerikā dungo tieši latviešu uzvarētājdziesmu Es skrienu, bet simpātijas puiši izrāda latviski, sakot: «Kā tev iet, smuka čiksa?» Tie, kas draugos ar vietni youtube.com, var novērtēt arī nometnes deju, meklētājā ierakstot «Youth camp dance 2011» un ieskatoties trešajā lapā. Darbiņš - amatieru, bet prieks - pavisam profesionāls!

Sabīne Krūkle, Talsu Kristīgā vidusskola

RIEBIŅI. Atjaunos dzirnavu spārnus

Biju laukos pie vecmammas. Pāri pļavai lūkojoties, pašā kalna galā redzama viena no Riebiņu novada bagātībām - vējdzirnavas. Vairākus gadu desmitus uz turieni zirgu pajūgos tika vesti graudi, lai no tiem samaltu baltākos un smalkākos miltus. Pēc tam no tiem cepa smaržīgāko maizi. Ar vēja palīdzību dzirnavu spārni griezās nepārtraukti. Taču, ienākot mūsdienu tehnoloģijām, dzirnavas kļuva par interesantu apskates objektu. Tiesa, laikazobs darījis savu - diemžēl spārni nolūzuši, taču vietējie meistari apņēmušies tos izgatavot no jauna. Dzirnavas ir unikālas - Latvijā vienīgās rekonstruētās holandiešu tipa vējdzirnavas ar grozāmo vējtveres mehānismu. Ja brauc garām, apstājies, apskati šo vairāk nekā 100 gadu veco vēstures liecību.

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

BALVI. Tā nav dzīve, tas ir teātris

Aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās pēdējā laika lielākais notikums Balvos - amatierteātru festivāls Ķiršu dārzs. Pēc kultūras izslāpušie tvēra iespēju baudīt 18 izrādes vairāku Latvijas un viena Lietuvas teātra sniegumā. Tās notika ne tikai Kultūras un atpūtas centrā, bet arī, piemēram, Balvu muzeja pagrabā. Kā jau katru gadu, festivāls bija viens jautrs pasākums. Izrādes - visdažādākās, sākot ar A. Čehova Bildinājumu Daugavpils teātra izpildījumā un beidzot ar LU studentu teātra Vārdu sakot-KINO.

Kristīne Antonova, Balvu Valsts ģimnāzija

DOBELE. Pabūts citos novados

Spēlēt E. Dārziņa Melanholisko valsi nav nekas sevišķs, taču spēlēt to uz XIX gs. klavierēm, kuras atrodas R. Blaumaņa muzejā Brakos, gan ir kas īpašs. Pabūt citur, ārpus sava novada robežām, arī ir citādi. Atšķirību starp Vidzemi un Zemgali var pamanīt uzreiz. Ja, braucot ar auto pa Zemgali, visapkārt līdz pat horizontam var redzēt graudiem apsētus laukus un tālumā kādu saimniecību, tad Vidzemē - nebeidzamie kalni un lejas. Taču ir kas tāds, kas vieno ne tikai Vidzemi un Zemgali, bet visus Latvijas novadus - tie ir meži. Lai kur tu lūkotos, vienmēr pie horizonta būs kāda egle, liepa vai ozols. Vienmēr! Koki ir Latvijas simbols, laikam tādēļ arī Likteņdārzā cilvēku likteņu atspoguļošanai tika izvēlēti tieši koki. Likteņdārzs, manuprāt, ir īpaša vieta ar īpašu auru, kur satiekas cilvēku domas un likteņi.

Jānis Skrebels, Dobeles Valsts ģimnāzija

DAGDA. Slāpes pēc peldes

Pie mums atkal šausmīgs karstums. Turpinās siena laiks, tāpēc darba dienas beigās pludmales ir pilnas. Liels paldies tiem, kas atjaunojuši desmitiem pludmaļu visā novadā! Tās ir tik sakoptas, ka gribas turp doties atkal un atkal.

Visā novadā gandrīz katrās brīvdienās notiek kāzas. Tāpēc laikam arī Dagdas bērnudārzs ar lielu prieku paziņo, ka pieaug audzēkņu skaits. Apsveicami! Tātad arī skolās būs vairāk bērnu. Nu bet tagad visi ar nepacietību gaida Dagdas pilsētas svētkus un Annas, kuras arī šogad būs piesātinātas un notiks atjaunotajā Dagdas parka estrādē. Par pasākumu norisi gan pastāstīšu nākamreiz.

Daiga Krilova, Dagdas vidusskola

SMILTENE. Putas visapkārt

Sagaidījām! Brīvdabas estrādē Jāņukalns beidzot notika superīgā megaballīte Putu paradīze. Tās bija vispozitīvākās emocijas vispozitīvākajā šīsvasaras pasākumā: jautra mūzika, priekšnesumi, dejotāji, daudz putu un daudz jaunu draugu. Mūzika dažādām gaumēm skanēja no dīdžejiem Dep, Jun-Junior, Gunchs, Andrew Skorma. Iesildīja - Blanco un Chris Techer. Kā galvenais vakara viesis ar stundu garu priekšnesumu uz skatuves kāpa noslēpumainais, enerģiskais mākslinieks, kurš regulāri spēlē Maskavā un Londonā - Biker Mouse From Mars. Tas bija karstākais vasaras notikums!

Dita Pētersone, Smiltenes Centra vidusskola

LĪVĀNI. 4D Apelsīns

Sākot ar jūliju, jauniešu iniciatīvas grupa Atvilktne pie mums uzsāk sava četrus mēnešus garā projekta 4D Apelsīns realizāciju. Kā pastāstīja viena no projekta galvenajām veidotājām Santa, projekta pirmajā mēnesī jaunieši varēs piedalīties bezmaksas foto un origami apmācībās, kā arī ritma darbnīcā. Pilsētas svētku pirmajā dienā - 22. jūlijā būs dažādas darbnīcas, bet dienas noslēgumā iecerēts brīvdabas kino un diskoballe.

Irina Šahova, Līvānu 1. vidusskola

ALŪKSNE. Basketbols progresē

Aizvadītā nedēļa Alūksnē pagāja sportiskās noskaņās. Pilsētas stadionā basketbolisti sagaidīja ciemiņus no Rīgas - aktīvi jaunieši bija noorganizējuši sacensības Ghetto Games. Pēdējos gados basketbols Alūksnē ievērojami progresējis - piesaistīts arvien vairāk bērnu un jauniešu, kuri apmeklē treniņus sporta skolā un šo sporta veidu atzīst par savu sirdslietu. Par to liecina arī dalībnieku skaits - kopā sacensībās piedalījušās 39 komandas. Vienīgais, kas sāpina vietējo aktīvistu sirdis - trīs dalībnieku grupās godalgotās vietas ieguva igauņu komandas, kā arī viesspēlētāji no Rīgas. Taču neviens nenokar galvu - mums ir kur augt un uz ko tiekties! Sportiskais gars Alūksni savaldzinājis, atgādinot, ka vasaras brīvlaiks jau pusē un jāsteidz to izmantot, izbaudot siltumu un vasaras vieglprātības sajūtu.

Dace Marķitāne, E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija

SALACGRĪVA. Uz brutusa

Es šogad Jūras svētkos devos jūrā ar brutusu - kuģīti, kas ieved un izved jūrā loci (vietējais cilvēks, kurš atrodas uz lielā kravas kuģa un pārzina kuģa ceļa kanālu, lai palīdzētu kuģa stūrmanim iebraukt ostā vai izbraukt jūrā) un pavada, sagaida lielos kravas kuģus. Kad kuģis ir ievadīts jūrā, brutuss piebrauc cieši klāt kravas kuģim, no kura tiek nolaistas trepītes un locis pa tām var nokāpt uz brutusa klāja, lai tiktu nogādāts krastā. Kā mēs traucāmies pretim viļņiem! Vakarā visu klausītāju ausis priecēja Veronika Plotņikova un Marts Kristiāns Kalniņš, ballē spēlēja Vēja muzikanti, bija arī grandioza uguņošana. Arī nākamās nedēļas nogale Salacgrīvā nepies klusi. Tiekamies jau piektdien un sestdien Positivus festivālā!

Laine Karlsone, Salacgrīvas vidusskola

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?