Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Katrs ēdiens mazliet citāds

Ēst gatavošana ir radošs process. Saimnieces reti kad pie plīts tur pa rokai recepšu grāmatas. Ja ir kaut nedaudz iemaņu, tad parasti ēdienu gatavo pēc garšas un izjūtām, nevis uz gramiem sverot un berot. Kafejnīcas Osiriss šefpavāre Silvija Treiliha piedāvā garšīgus un vienkāršus ēdienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rukola salāti ar ceptu zivi, garnelēm un medus un

1 personai vajadzēs: 1 ēd. k. olīveļļas, 120 g baltās zivs ar ādu, 1 apelsīnu, 1 mazu sarkano sīpolu, 60 g garneļu, 150 g rukolas salātu. Mērcei: 125 g olīveļļas, 2 ēd. k. graudu sinepju, 1,5 ēd. k. medus, 1 ēd. k. majonēzes, 1 ēd. k. aveņu vai baltvīna etiķa
Uzkarsē pannā olīveļļu, tajā cep zivi ar ādu uz leju 12-15 min. Nomizo un sadala apelsīnu, sagriež ripiņās sīpolu. Uz šķīvja liek gareniski sagrieztu zivi, kārto sīpolu ripiņas, apelsīna daiviņas, virsū liek salātus, visu pārlej ar mērci un pārkaisa ar garnelēm.
Mērci gatavo: medum pievieno sinepes, pielej etiķi, lēni lej klāt olīveļļu, līdz veidojas krēmveidīga konsistence, tad pievieno majonēzi, masu vēl reizi uzkuļ un pievieno salātiem.

Folija laiviņā cepta cūkgaļas karbonāde ar dārzeņi

1 personai vajadzēs: cūkgaļas šķēli ar kauliņu, 100 g šķiņķa, 20 g sviesta, 1 mazu sīpolu, 1 ķiploku, 150 g sēņu (šampinjonus), 1 tomātu, 1 cukini, 1 tējk. sakapāta timiāna, sāli un baltos piparus pēc garšas
Karbonādi ar kauliņu izklapē, uzkaisa sāli un piparus un apcep no abām pusēm. Ieliek folija laiviņā.
Tomātam noņem miziņu, sagriež daivās. Cukini sagriež gabaliņos. Sēnes notīra, sagriež šķēlēs un apcep. Sīpolu sasmalcina un apcep. Apcep arī šķiņķi. Virs karbonādes liek daivās vai šķēlītēs sagrieztu ķiploku kopā ar ceptu šķiņķi, tomātiem, cukini gabaliņiem, sēnēm, timiānu, uzkaisa sāli un piparus, uzlej saldo krējumu un liek cepeškrāsnī. Cep 200 grādos 12 minūtes.

Brulē kūka ar ogām un upeņu sorbetu

8 personām vajadzēs: smilšu kūkas pamatnei: 200 g miltu, 100 g cieta sviesta, 50 g cukura, 1 olu, sarīvētu 1 citrona miziņu. Ogu mikslim: 1 glāzi dažādu ogu (upenes, jāņogas, zemenes, kas nu katram ir) 2 olas, 250 g saldā krējuma
Upeņu sorbetam vajadzēs: 1 kg sablendēta upeņu biezeņa, 620 g ūdens, 800 g cukura, 620 g baltvīna, mazliet degvīna

Pamatne: miltiem pievieno saplucinātu sviestu, pieber cukuru, pievieno olu un sarīvētu viena citrona miziņu. Visu samaisa, mīklu izrullē, ieklāj formā un apcep 180 grādu temperatūrā 6 minūtes.
Tad pamatni atdzesē un tajā ieber ogu miksli, virsū lej divas olas, kas sakultas ar saldo krējumu. Cep cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā 12 minūtes.
Sorbetam: upeņu biezeni un sīrupu (ūdeni un cukuru savāra kopā), baltvīnu un nedaudz degvīna sakuļ (vai lej saldējamā mašīnā un masu sablendē). Pēc tam to liek saldētavā. No minētā izejvielu daudzuma iznāks aptuveni 2 kg sorbeta. Sasalušo masu ar karoti izņem bumbiņu veidā un liek pie kūkas. Neizmantoto sorbetu lieciet atpakaļ saldētavā, tas lieliski noderēs reizē, kad mājā ieradīsies negaidīti ciemiņi vai kad pašiem sakārosies garda deserta. Sorbeta vietā pie kūkas var lietot gatavu saldējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?