Katrs ēdiens mazliet citāds
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rukola salāti ar ceptu zivi, garnelēm un medus un
1 personai vajadzēs: 1 ēd. k. olīveļļas, 120 g baltās zivs ar
ādu, 1 apelsīnu, 1 mazu sarkano sīpolu, 60 g garneļu, 150 g rukolas
salātu. Mērcei: 125 g olīveļļas, 2 ēd. k. graudu sinepju, 1,5 ēd.
k. medus, 1 ēd. k. majonēzes, 1 ēd. k. aveņu vai baltvīna
etiķa
Uzkarsē pannā olīveļļu, tajā cep zivi ar ādu uz leju 12-15
min. Nomizo un sadala apelsīnu, sagriež ripiņās sīpolu. Uz šķīvja
liek gareniski sagrieztu zivi, kārto sīpolu ripiņas, apelsīna
daiviņas, virsū liek salātus, visu pārlej ar mērci un pārkaisa ar
garnelēm.
Mērci gatavo: medum pievieno sinepes, pielej etiķi,
lēni lej klāt olīveļļu, līdz veidojas krēmveidīga konsistence, tad
pievieno majonēzi, masu vēl reizi uzkuļ un pievieno salātiem.
Folija laiviņā cepta cūkgaļas karbonāde ar dārzeņi
1 personai vajadzēs: cūkgaļas šķēli ar kauliņu, 100 g šķiņķa, 20
g sviesta, 1 mazu sīpolu, 1 ķiploku, 150 g sēņu (šampinjonus), 1
tomātu, 1 cukini, 1 tējk. sakapāta timiāna, sāli un baltos piparus
pēc garšas
Karbonādi ar kauliņu izklapē, uzkaisa sāli un piparus
un apcep no abām pusēm. Ieliek folija laiviņā.
Tomātam noņem
miziņu, sagriež daivās. Cukini sagriež gabaliņos. Sēnes notīra,
sagriež šķēlēs un apcep. Sīpolu sasmalcina un apcep. Apcep arī
šķiņķi. Virs karbonādes liek daivās vai šķēlītēs sagrieztu ķiploku
kopā ar ceptu šķiņķi, tomātiem, cukini gabaliņiem, sēnēm, timiānu,
uzkaisa sāli un piparus, uzlej saldo krējumu un liek cepeškrāsnī.
Cep 200 grādos 12 minūtes.
Brulē kūka ar ogām un upeņu sorbetu
8 personām vajadzēs: smilšu kūkas pamatnei: 200 g miltu, 100 g
cieta sviesta, 50 g cukura, 1 olu, sarīvētu 1 citrona miziņu. Ogu
mikslim: 1 glāzi dažādu ogu (upenes, jāņogas, zemenes, kas nu
katram ir) 2 olas, 250 g saldā krējuma
Upeņu sorbetam vajadzēs:
1 kg sablendēta upeņu biezeņa, 620 g ūdens, 800 g cukura, 620 g
baltvīna, mazliet degvīna
Pamatne: miltiem pievieno
saplucinātu sviestu, pieber cukuru, pievieno olu un sarīvētu viena
citrona miziņu. Visu samaisa, mīklu izrullē, ieklāj formā un apcep
180 grādu temperatūrā 6 minūtes.
Tad pamatni atdzesē un tajā
ieber ogu miksli, virsū lej divas olas, kas sakultas ar saldo
krējumu. Cep cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā 12 minūtes.
Sorbetam: upeņu biezeni un sīrupu (ūdeni un cukuru savāra
kopā), baltvīnu un nedaudz degvīna sakuļ (vai lej saldējamā mašīnā
un masu sablendē). Pēc tam to liek saldētavā. No minētā izejvielu
daudzuma iznāks aptuveni 2 kg sorbeta. Sasalušo masu ar karoti
izņem bumbiņu veidā un liek pie kūkas. Neizmantoto sorbetu lieciet
atpakaļ saldētavā, tas lieliski noderēs reizē, kad mājā ieradīsies
negaidīti ciemiņi vai kad pašiem sakārosies garda deserta. Sorbeta
vietā pie kūkas var lietot gatavu saldējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!