Našķi, Ziemassvētkus gaidot
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Smilšu cepums ar medu un rozmarīnu
6 porcijām vajadzēs: 1 un vēl 2/3 glāzes miltu, 1/3 glāzes
cukura, 1 ēd. k. svaiga rozmarīna (var arī sausu), 150 g auksta
sviesta, 3 ēd. k. medus, 1 tējk. rupjā sāls, 1 ēd. k. cukura
Formu, kuras diametrs ir 24 cm, ieziež ar sviestu. Sajauc
miltus ar cukuru un rozmarīnu. Sviestu sagriež mazos gabaliņos,
pievieno sausajam miltu maisījumam un sajauc, līdz masa kļūst
viendabīga. Masa nav staipīga kā mīkla, drīzāk atgādina drupačas.
Mīklu ar pirkstiem vienmērīgi izspaida formā (es mazliet piespiedu
ar glāzi, lai būtu līdzena virsma) un novieto ledusskapī uz 30
minūtēm. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīklu izņem no
ledusskapja un ar dakšiņu sadur caurumus. Cep, līdz mīkla ir gaiši
zeltaina, aptuveni 40-45 minūtes. Kamēr mīkla cepas, uzsilda medu,
neļaujot tam uzvārīties, un ar otiņu ātri apziež gatavo pīrāgu ar
medu. Pārkaisa ar sāli un cukuru un ieliek vēl uz trim minūtēm
cepeškrāsnī. Mazliet atdzesē (kādas 15 minūtes) un izņem no formas,
kamēr vēl silts. Sagriež un pilnībā atdzesē.
Viktorijas padoms:
ja cepumu cepat gāzes cepeškrāsnī, temperatūrai jābūt mazliet
zemākai - 160 grādu. Mīkla ar dakšiņu jāsadursta, lai cepšanas
procesā neuzpūstos.
Lados no banāniem
30 bumbiņām vajadzēs: 4 banānus, 200 g tumšo rozīņu Jumbo, 150 g
riekstu, 150 g miltu, 50 g sezama sēkliņu, 1 tējk. kanēļa, 1 tējk.
kardamona, 1 tējk. ingvera pulvera, 1 tējk. garšvielu maisījuma
Garam Masala, 100 g kokosriekstu skaidiņu, 100 g magoņu
sēkliņu
Pāris stundu pirms šo gardumu gatavošanas ūdenī iemērc
rozīnes un riekstus. Ar rokām saspaida banānus putriņā. Sausā pannā
apcep miltus, kamēr tie brūni, ieber bļodā pie banāniem. Sausā
pannā apcep sezama sēkliņas, pieber banāniem. Sakapā riekstus un
rozīnes, ieber bļodā. Pievieno garšvielas un visu samaisa vienā
masā. Uz šķīvja uzber magoņu sēkliņas, ar tējkaroti ieliek piciņu
masas un ar rokām izveido tādu kā bumbiņu. Tā sagatavo aptuveni
pusi masas. Pārējās bumbiņas apviļā kokosriekstu skaidiņās.
Saldās biezpiena bumbiņas
3 personām vajadzēs: 100 g biezpiena (0,5%), pāris ziedkopu
puķkāposta, 1 banānu, 1 bumbieri, kanēli, sauju piparkūku vai
kliju, 2 mazus ābolus
Biezpienu liek bļodiņā un tam pievieno
smalki sagrieztus puķkāpostus, sablenderētu vai saspaidītu banānu
un smalkos gabaliņos sagrieztu bumbieri (ja bumbieris ir ļoti
sulīgs, neliek visu). Masai pievieno nedaudz kanēļa un visu
samaisa. Ja vēlas, masai var pievienot arī rozīnes, riekstus,
žāvētas aprikozes. Sasmalcina vai kafijas dzirnaviņās samaļ
piparkūku cepumus. Ar tējkaroti veido biezpiena bumbiņas, apviļā
samaltajās piparkūkās un liek uz ābolu ripiņām, kam izgriezta
serde. Ja negrib izmantot piparkūkas, bumbiņas var apviļāt
saberztās kliju sausmaizītēs vai saberztās brokastu pārslās.
Indras padoms: lai ābolu ripiņas nepaliek brūnas, tās pamērcē
citrona sulā. Ja citrona sulas nav, ripiņas var pārkaisīt ar
kanēli. Tad brūnums nebūs pamanāms.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
3 komentāri
velreiz par Ziemassvētkiem
Tak jau
Liekas