No franču, itāļu, Āzijas virtuves
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Liellopa astes zupa
1 liels burkāns, 1 selerijas kāts, 1 rācenis, 1 vidēji liels
cukini, 1 brokolis, 100 g šampinjonu, 1/2 paprikas, 2-3 saujas
Briseles kāpostu, 1 sīpols, 1 kg liellopa astes, 150 g lēcu (ja
vēlas, lēcas var likt mazāk, daļu aizstājot ar kartupeļiem), 4
anīsa zvaigznes, sāls, pipari
1. Ar kārtīgu nazi sadala liellopa
asti gabalos, lai var ielikt katlā.
2. Asti liek aukstā ūdenī,
pievieno sāli, piparus un anīsa zvaigznes un vāra trīs stundas -
jāvāra tik ilgi, līdz gaļa no astes kauliem viegli atdalās.
3.
Kamēr aste vārās, sasmalcina visus dārzeņus, ko liks klāt
zupai.
4. Zem tekoša ūdens noskalo lēcas.
5. Izņem asti no
buljona, atdzesē un ar rokām atdala gaļu, ko liek atpakaļ katlā.
6. Gaļas buljonā liek lēcas un dārzeņus un vāra, līdz tie
mīksti.
Anīsa zvaigžņu pievienošana piedod gaļai patīkamu
aromātu, bet cilvēkam veicina gremošanu.
Marinētas liellopa gaļas uzkoda ar laima mērci
800 g liellopu gaļas, 4 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas), 1/4
glāzes sēņu sojas mērces, 1 tējk. tumšās sojas mērces, 3 ēd. k.
brūnā cukura, 1 tējk. melno piparu, 1 ēd. k. zemesriekstu eļļas,
4-5 laimu sula, sauja zemesriekstu, pasniegšanai salātu
lapas
1. Lielā bļodā sajauc sojas mērces un pievieno
tējkaroti cukura, samaisa, kamēr izšķīst.
2. Pievieno eļļu, pusi
ķiploku un pusi melno piparu.
3. Gaļu sagriež taisnstūros un
liek marinādē. Sajauc, lai gaļa būtu pārklāta ar marinādi. Apsedz
ar plēvi un istabas temperatūrā ļauj ievilkties 30 minūtes vai pat
stundu.
4. Mērcei riekstus sasmalcina blenderī vai ar stampiņu.
Laimu sulu sakuļ ar cukuru. Pievieno riekstus, atlikušos ķiplokus
un piparus.
Laša tartars
1/2 kg laša, 1 maza burciņa kaperu, 30 g degvīna, 5 šalotes
sīpoli (var lietot arī parastos), grauzdēta baltmaize, graudu
rupjmaize, nevārītas paipalu olas, ja vēlas, dilles, olīveļļa,
pipari, sāls
1. Sablendē sīpolus, pieliek pārējās
sastāvdaļas un vēl mazliet sablendē. Nedrīkst samalt par daudz.
Lasim jābūt sīkos gabaliņos, nevis putrā!
2. Zivs masu izveido
bumbā uz šķīvja. Klāt pieliek maizes gabaliņus un paipalu olas.
3. Viesi paši pagatavo maizītes. Kas vēlas, izdzer jēlo oliņu.
4. Te labi piederas arī šampanietis, atdzesēts degvīns vai
baltvīns.
5. Ja masa paliek pāri, nākamajā dienā var izcept
kotletītes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri