1 liels burkāns, 1 selerijas kāts, 1 rācenis, 1 vidēji liels
cukini, 1 brokolis, 100 g šampinjonu, 1/2 paprikas, 2-3 saujas
Briseles kāpostu, 1 sīpols, 1 kg liellopa astes, 150 g lēcu (ja
vēlas, lēcas var likt mazāk, daļu aizstājot ar kartupeļiem), 4
anīsa zvaigznes, sāls, pipari
1. Ar kārtīgu nazi sadala liellopa
asti gabalos, lai var ielikt katlā.
2. Asti liek aukstā ūdenī,
pievieno sāli, piparus un anīsa zvaigznes un vāra trīs stundas -
jāvāra tik ilgi, līdz gaļa no astes kauliem viegli atdalās.
3.
Kamēr aste vārās, sasmalcina visus dārzeņus, ko liks klāt
zupai.
4. Zem tekoša ūdens noskalo lēcas.
5. Izņem asti no
buljona, atdzesē un ar rokām atdala gaļu, ko liek atpakaļ katlā.
6. Gaļas buljonā liek lēcas un dārzeņus un vāra, līdz tie
mīksti.
Anīsa zvaigžņu pievienošana piedod gaļai patīkamu
aromātu, bet cilvēkam veicina gremošanu.