Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Otrajiem Ziemassvētkiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
jā, muklājs gan. enīvei - LIELS LIELS PALDIES, ZUPA ŪBER GARŠĪGA
purviņa
p
vai runa gadījumā nav par restorānu MUKLĀJS?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Foto - Kristians Putniņš, Diena

Biešu krēmzupa ar zilo sieru, bumbieri un rukolu

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 700 g biešu, 300 g dārzeņu buljona, 100 g saldā krējuma, 150 g piena, šķipsnu rozmarīna, sāli, piparus un cukuru pēc garšas, 1 ēd. k. olīveļļas, 100 g baltvīna, 100 g šalotes sīpolu, rukolu, bumbieri, zilo sieru

Bietes novāra mīkstas. Nomizo, sagriež kubiņos, liek katlā ar šķēlēs sagrieztiem šalotes sīpoliem, garšvielām, olīveļļu, baltvīnu, sautē uz lēnas uguns, līdz šķidrums iztvaikojis, tad pielej buljonu, pienu, saldo krējumu un vāra 15 minūtes. Sablendē un izkāš caur sietu.

Lej šķīvī, virsū kārto bumbiera šķēlītes, zilo sieru un rukolas lapiņas

Citronu kūciņa ar ogu saldējumu un mandarīnu salāt

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: citronu kūciņu smilšu mīklai: 225 g miltu, 100 g cukura, 100 g sviesta, 1 olu, šķipsnu cepamā pulvera. Sastāvdaļas samīca, liek ledusskapī uz stundu. Tad mīklu ieklāj četrās ietaukotās formiņās. Cep 180 grādos 5 min, līdz zeltainas. Pildījumam: 3 olas, 100 g sviesta, 150 g cukura, 2 citronu sulu, pavisam nedaudz želatīna. Olas, sviestu, cukuru un citronu sulu karsē ūdens peldē, kamēr masa sāk biezēt. Pievieno uzbriedinātu želatīnu, samaisa, lej formiņās un liek ledusskapī. Ogu saldējumam: 250 g saldētu ogu, 200 g cukura, 1 g vaniļas, 125 g piena, 225 g saldā krējuma

Sablendē ogas ar cukuru, pievieno pienu, vaniļu, uzputotu saldo krējumu. Samaisa un liek ledusskapī. Notīra mandarīnu daiviņas, nomizo un plāni sagriež mango, arī zemenes plāni sagriež. Augļus kārto formiņās, pasniedz kopā ar saldējumu un citronu kūciņu.

Bez nosaukuma

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 600 g zandarta filejas, 150 g grūbu, nedaudz parmezāna, 300 g saldā krējuma, 100 g piena, 120 g sviesta, 40 g olīveļļas, 100 g zaļumu (dilles, pētersīļi, timiāns, maurloki), 150 g selerijas saknes, nedaudz timiāna, sāli un piparus pēc garšas, pesto (blenderī viendabīgā masā sastrādā bazilika lapas, ķiploku, ciedru riekstus, laima sulu, parmezānu, olīveļļu), var nopirkt gatavu pesto

Grūbas divas stundas mērcē aukstā ūdenī, vāra (pirms vārīšanas nolej ūdeni, kurā grūbas mērcētas, un uzlej aukstu ūdeni), kamēr mīkstas, noskalo zem auksta ūdens, ber atpakaļ katliņā. Pielej 120 g saldā krējuma un silda, kamēr grūbas sakarst, pievieno parmezānu, pesto, nedaudz sāli, samaisa.

Atlikušajā saldajā krējumā vāra selerijas sakni, kamēr tā mīksta, pievieno zaļumus, sāli, piparus, pienu, visu sablendē un izkāš caur sietu.

Zandarta fileju cep olīveļļā ar ādu uz leju, kamēr zeltaina, apgriež, pieliek sviestu, timiānu un cep uz lēnas uguns, līdz gatavs. Visu kārto uz šķīvja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?