Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Paldies mammas pirkstam!

«Man patīk, ka šo desmit gadu laikā, kopš te esmu, darba devējs vienmēr ir skatījies, lai tev būtu interesanti. Vienmēr, kad liekas, ka esmu iestagnējusi, tiek piedāvāts kas jauns,» par pieredzi savā pirmajā nopietnajā un līdz šim vienīgajā darbavietā Microsoft stāsta Līna Dzene (30). Viņas lauciņš uzņēmumā ir sadarbība ar izglītības iestādēm un nozares partneriem. Tiesa, kopš marta klāt nākuši arī projekti citos valsts pārvaldes atzaros, jo Līna Microsoft Latvia kļuvusi par publiskā sektora vadītāju.

Gribējās arhitektus

Teikt, ka Microsoft ir Līnas vienīgā darbavieta, tomēr būs mazliet samelots. Skolas laikā viņa «iesildījās», vasaru pastrādājot par biroja administratori uzņēmumā KRG Apdrošināšanas brokeri. Taču ar Microsoft viņu kopā saveda mamma. Lielajam IT milzim tolaik šeit bija Baltijas pārstāvniecība, kurā strādāja tikai 10 cilvēki, un viena no tiem bija Līnas mammas draudzene, kas ieminējās, ka uzņēmums meklē asistentu uz pusslodzi. Līnas māsa no iespējas pieteikties atgaiņājās, mamma mudināja Līnu, kura piekrita.

Līna smejas, ka mammas pirksts viņas karjerā nevilšus bijis zīmīgs faktors, jo arī studiju izvēle bez tā neiztika. «Pati gan par to esmu pārdzīvojusi, bet nožēlot tomēr nav nācies. Mācījos Rīgas komercskolā, no kuras daudzi automātiski gāja studēt uz Rīgas Ekonomikas augstskolu (REA). Biju viena no tām, kas domāja - nē, negribu, iešu pret straumi. Kārojās kaut kā radošāka, bet vienlaikus tehniska, tāpēc domāju par arhitektiem. Bet REA iestājeksāmeni ir ātrāk par citām augstskolām, un, kad māmiņa atnesa mājās šīs skolas papīrus un teica «nu, aizpildi, aizpildi», aizpildīju ar. REA tiku uzņemta, tolaik tā skaitījās liela veiksme, un tad jau likās - nu, kā es tagad te nemācīšos...» Līna smaidot atceras studiju priekšvēsturi.

Lai gan mācības REA šķita nesavienojamas ar strādāšanu, 2. kursā iegūtais pusslodzes asistentes darbs Microsoft gāja no rokas un vēlāk pārtapa pilnā slodzē. Kļūstot par partneru programmu speciālisti Baltijas valstīs, Līna pietuvojās izglītības sektoram. Šajā pozīcijā bija satilpināts viss, ko vien varēja nodēvēt par programmām, arī uz studentiem vērstā Microsoft IT Academy. Līna stāsta - pienākumus, kurus viņa toreiz pildīja viena, tagad veic vismaz pieci cilvēki visās trijās Baltijas valstīs.

Priekšnieks izlikās

Kad 2004. gadā Microsoft visā pasaulē sāka īstenot vērienīgu investīciju programmu Partners in Learning, kas uzņēmās ne vairs tikai atsevišķu pasākumu sponsorēšanu, bet piecu gadu ilgtermiņa saistības, uzņēmums sāka meklēt cilvēku, kas šo programmu varētu palaist Baltijā. «Laikam darbošanās ar IT Academy bija apliecinājusi, ka varu sekmīgi strādāt ar akadēmisko vidi, kas tomēr ir īpaša - tā var atļauties būt lēnāka, sapņaināka,» Līna saka. Viņa izturēja konkursu, kļuva par akadēmisko programmu attīstības vadītāju Baltijas valstīs un metās iekšā Microsoft un skolu, izglītības ministriju un NVO sadarbības kūrēšanā. «Bija projekti, pie kuriem gan asaras lietas, gan pēc tam arī prieka asaras, ka viss izdevies.» Līna min sasniegumus - portālu Skolotājs.lv, kas Latvijā vēl pirms citiem sociālajiem tīkliem kļuva par pedagogu virtuālo kopienu, inovatīvo skolotāju konkursu Lietuvā u.c.

Nodarboties ar investīcijām, protams, ir sirdij tīkami, jo visu laiku dari ko labu, Līna teic. Tieši tāpēc nākamā amata uzņemšanās viņai šķita īpaša drosme - kļūt par cilvēku, kas izglītības nozares klientus uzņēmumam arī piesaista, jeb, vienkārši sakot, par pārdevēju. «Priekšnieks iedvesmoja un izlikās aizmirsis, ka es viņam pirms gada tiešā tekstā teicu, ka ar pārdošanu nekad mūžā nenodarbošos,» Līna atceras. Tomēr veicās tīri labi, un pēc dažiem gadiem viņai piedāvāja izglītības nozares vadītājas posteni Baltijā, lai arī Lietuvā un Igaunijā ieviestu labo praksi, kā augstskolām un citiem nozares klientiem piedāvāt tehnoloģiju modernizēšanas projektus.

Dobes galā - rezultāts

Kopš marta gan Līna, kļūdama par publiskā sektora vadītāju, atkal ir pievērsusies Latvijas mērogam, taču nu jau stipri plašākā amplitūdā nekā līdz šim - viss valsts pārvaldes lauks nav joka lieta. Līna atzīstas, ka izglītības joma vien bija sākusi kļūt mazliet par šauru, jo viss tajā jau bija «atkosts». «Man patīk saprast visu līdz galam, līdz detaļām. Ir vadītāji, kas var vadīt no helikoptera, un es tādus apbrīnoju, bet man pašai patīk padziļināti iesaistīties. Būs jāstrādā arī pie vīzijas un stratēģijas, jāvirza projekti,» Līna iezīmē nākotni, taču ieceres pagaidām nekonkretizē, jo ar savu darbalauku vēl tikai iepazīstas. Viņa pieļauj, ka pašas karjera uzņēmumā ar laiku varētu ievirzīties starptautiskās sliedēs, jo iepriekš striktais noteikums, ka Microsoft reģionālajiem vadītājiem jāpārceļas uz Minheni, sācis kļūt elastīgāks. Taču pagaidām pietiek ar jauno izaicinājumu, Līna smaida. Viņa teic, ka viens no darba lielākajiem plusiem ir gudrie un talantīgie kolēģi, progresīvo tehnoloģiju izmantošana ikdienā, arī pēc projektiem skaidri manāmais rezultāts. «Tāpat kā mamma saka, ka viņai patīk ravēt, jo var uzreiz redzēt, kas ir izdarīts.» Tiesa, pārmaiņu dinamiku uzņēmumā dažkārt gribas lēnāku, jāmācās arī atrast balansu starp darbu un privāto dzīvi, citādi sanāk pārstrādāties, Līna atzīst. Jāatrod taču laiks ceļošanai, tenisa treniņiem, klinšu kāpšanai un Rīgas maratonam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hierarhija

Microsoft Baltic vadītājs

Microsoft Latvia vadītājs

Publiskā sektora vadītāja Latvijā Līna Dzene

Microsoft izglītības risinājumu speciālists Baltijas valstīs un izglītības programmu vadītāja Latvijā

Karjeras kāpnes

Kopš 2011
publiskā sektora vadītāja Microsoft Latvia
2010-2011
izglītības nozares vadītāja Baltijā Microsoft Baltics
2008-2010
pārdošanas izcilības vadītāja Microsoft Latvia
2007-2010
izglītības nozares klientu attiecību vadītāja Microsoft Latvia
2003-2007
akadēmisko programmu attīstības vadītāja Baltijas valstīs Microsoft Baltics
2001-2003
partneru programmu speciāliste Baltijas valstīs Microsoft Baltics
2000-2001
Mazo un vidējo uzņēmumu grupas asistente Microsoft Baltics
1997
biroja administratore KRG Apdrošināšanas brokeri

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?