Pavisam vienkārši, sātīgi un silti
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Liellopgaļas medaljoni bekonā ar pastinaku bieze
4 porcijām vajadzēs: 800 g liellopu filejas vai karbonādes, 250
g bekona, 1 kg pastinaku, 100 g sīpolu, 20 g ķiploku, 50 g sviesta,
250 g biešu, 10 g eļļas, sāli, cukuru un piparus.
1. Bekonu
sagriež plānās šķēlēs un tajās ietin gaļas gabaliņus, pievieno
garšvielas un liek krāsnī 180°C apmēram uz 10 min.
2.
Pastinakus, sīpolus un ķiplokus viegli apcep un vāra, kamēr gatavi,
tad nokāš ūdeni un sablendē, pievienojot sviestu un
garšvielas.
3. Bietes nomizo un sagriež smalkos salmiņos un uz
pannas viegli apcep.
4. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.
Dzelteno zirņu biezzupa ar kazas siera krēmu un ce
4 porcijām vajadzēs: 300 g dzelteno zirņu, 150 g sīpolu, 10 g
ķiploku, 200 g saldā krējuma, 100 g kazas siera, 200 g bekona,
sāli, cukuru, piparus.
1. Zirņus novāra gatavus un nokāš.
Sīpolus un ķiplokus viegli apcep, pievieno zirņus, ūdeni,
garšvielas un nedaudz pavāra, tad pielej saldo krējumu, uzvāra un
sablendē.
Šokolādes kūka ar biezpiena krēmu un lāceņu ievārī
14 porcijām vajadzēs: 3/4 ēd. k. kakao, 1 ēd. k. eļļas, 2 ēd. k.
miltu, 2 ēd. k. cukura, 1 ēd. k. ūdens, 1 ēd. k. skābā krējuma, 1
tējk. sodas, 1 tējk. sāls, 100 g šokolādes, 600 g biezpiena, 100 g
rudzu rīvmaizes, 250 g saldā krējuma, 50 g cukura, 1 tējk. citrona
sulas, lāceņu ievārījumu (var izmantot arī kādu citu).
1.
Šokolādi un cukuru izkausē ūdenī ar eļļu, tad pievieno kakao,
miltus, sodu, sāli un visu samaisa, beigās iemaisa skābo krējumu.
Masu lej kēksu formiņās un cep 190°C aptuveni uz 15 min. Ļauj
atdzist, tad sagriež trīs daļās.
2. Gatavo krēmu - saputo saldo
krējumu ar cukuru, pievieno biezpienu, citronu sulu un rīvmaizi,
tad smērē starp kūkas daļām, dekorē un pasniedz ar ievārījumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri