Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PS biedri domā, ka nav gaidīti

Pilsoniskā savienība (PS) tikai sestdien ārkārtas kongresā varēs ievēlēt lemtspējīgu valdi, bet tikmēr turpinās Vienotības partijas veidošana un Pilsoniskās savienības nacionālāk noskaņotajam spārnam radies iespaids, ka viņi nemaz nav gaidīti Vienotības partijā, jo varētu traucēt tās iespējamai sadarbībai ar Saskaņas centru.

Tiesa, šo politisko spēku pagaidām kā sabiedroto vēl neredz ne tikai tā dēvētais nacionālais spārns, bet arī Lietussargu grupas līdere Sarmīte Ēlerte, kura atbalsta Vienotības partijas izveidi, kā solīts vēlētājiem. Kongresā sestdien paredzama cīņa valdes vēlēšanās, jo pirms pāris mēnešiem ievēlētajā valdē neiekļuva ne S. Ēlerte, ne viena no PS faktiskajām līderēm Ilze Viņķele. Juridisku kļūmju dēļ kongresa lēmums ir jāpārskata.

Kā kultūras ministres S. Ēlertes, tā viņas partijas biedra, Vienotības valdes locekļa Dāvja Stalta ieskats par priekšnoteikumiem sabiedroto izvēlē ir vienāds. Vienotība var sadarboties ar politisko spēku, kurš atzīst Latvijas okupācijas faktu, latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu un ar kuru Vienotībai ir vienāda izpratne par pilsonības un vēstures jautājumiem. Taču D. Stalts Dienai pieļāva, ka Vienotība var tikt nostādīta izvēles priekšā - vai nu sadarboties ar tā dēvētajām oligarhu partijām, vai Saskaņas centru. Šī izšķiršanās varot sašķelt PS. I. Viņķele uzskata, ka rezervētā attieksme pret sadarbību ar SC ir saistīta ar 10. Saeimas pilnvaru laiku, bet jaunajā Saeimā var izveidoties cita realitāte, taču arī viņa uzsvēra visus iepriekšminētos priekšnoteikumus sadarbībai ar SC. I. Viņķele arī atgādināja, ka visas apvienības partijas vairākkārt ir atbalstījušas vienotas partijas izveidi.

D. Stalts arī uzskata, ka precīzi jādefinē, kas ir oligarhi, un jāskatās, vai tādi nav arī starp apvienības ziedotājiem. Paziņojumā presei viņš saka: «Ja tautai tiek paziņots, ka sākusies cīņa pret oligarhiem, tad būtu jāpaziņo arī, pret kuriem tieši jeb kādām mērauklām tie mērojami, citādi var gadīties, ka kādā brīdī būs jācīnās pašiem pret sevi.» Jaunā politiķa paziņojums bija saistīts ar Sabiedrības citai politikai līdera Aigara Štokenberga iepriekš medijos teikto, ka «no Vienotības aizies tie, kuri ir vairāk ekstrēmi un mazāk domā», norādot, ka šie cilvēki nāk no Pilsoniskās savienības. A. Štokenbergs publiski arī izteicies par nepieciešamību Vienotībai veidot valdību kopā ar Saskaņas centru. Savukārt D. Stalts aicina diskutēt par iespējamo sadarbību ar Nacionālo apvienību Visu Latvijai!-TB/LNNK, pret kuras aicināšanu valdībā pērn iebilda tieši SCP. Šī domu apmaiņa vienas apvienības biedru vidū liecina, ka viņu starpā pastāv uzskatu atšķirības. Atšķirīgas ir arī šo cilvēku politiskās saknes un politiskā pieredze. Par to, ka apvienības iekšienē ir sākusies savstarpējā cīņa, liecina arī Jaunā laika un Pilsoniskās savienības deputātu attiecības Rīgas domē, kur abas partijas veido bloku. No tā pēc Jaunā laika iniciatīvas ir izslēgts deputāts Jānis Mārtiņš Skuja, bet viņš joprojām ir Pilsoniskās savienības biedrs un strādā šajā frakcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?