Astoņām personām vajadzēs: 5 olu baltumus, 200 g pūdercukura,
vaniļas cukuru, 50 g lazdu riekstu, 500 g svaigā siera Philadelphia
light (12%), 2 tējk. šķīstošās kafijas, 1 glāze aveņu (vai citu
ogu)
Mīklas pagatavošana
1. Olu baltumus
iesit bļodā un saputo stingrās putās, pa ēdamkarotei pievienojot
150 gramus cukura. Labākam aromātam piekaisa arī nedaudz vaniļas
cukura. Olbaltuma masai jābūt stingrai un viendabīgai.
2. Masai
pievieno sadrupinātus vai apgrauzdētus lazdu riekstus, atstājot
vienu ēdamkaroti dekorēšanai.
3. Iegūto masu vienmērīgi izlej
cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Svarīgi mīklu
neizlīdzināt līdz pašai pannas malai, jo cepoties tā nedaudz
izplešas.
4. Masu cep 130 grādos aptuveni vienu stundu, līdz tā
kļūst zeltaina.
5. Pirms izņemšanas no plāts biskvītu
atdzesē.
Pildījuma sagatavošana
1.
Kafiju izšķīdina vienā ēdamkarotē karsta ūdens. Ja grib, var
pieliet arī nedaudz ruma esences.
2. Kafijai pievieno atlikušo
cukuru, svaigo sieru un visu rūpīgi samaisa.
Kūkas
salikšana
1. Izcepto biskvītu noņem no cepamā papīra un
apziež ar kafijas pildījumu. No malas divus centimetrus atstāj
brīvus, lai, masu rullējot, pildījums neplūstu laukā.
2. Pa
virsu pildījumam uzkaisa svaigas ogas (ziemā izmanto saldētās). Ar
biskvītu vislabāk garšos avenes un zemenes.
3. Biskvītu uzmanīgi
sarullē. Nav jābaidās, ka mīkla vietām lūst. Tā tam jābūt.
4.
Kad masa satīta ruletē, to novieto uz šķīvja ar savienojuma vietu
uz leju.
5. Dekorē ar atlikušajiem riekstiem un svaigajām
ogām.