Ingmārs pievērsis uzmanību pirmajiem vasaras vēstnešiem - svaigajiem gurķiem, redīsiem, lokiem, jaunajiem burkāniem, brokoļiem, zemenēm, rabarberiem un nav aizmirsis allaž iecienītos avokado, garneles, butes.
Šķīvjos gardie vasaras vēstneši
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Gurķu salāti ar avokado, tvaicētām tīģergarnelēm u
Četrām personām vajadzēs: 2 nogatavojušos avokado, 2 svaigus
vidēja lieluma gurķus, 8 nevārītas, saldētas tīģergarneles, 1 zaļo
citronu laimu, 1 saišķīti svaiga koriandra, 16 jauno zirnīšu
dzinumu, 4 ēd. k. olīveļļas, garšvielas (sāls un pipari)
1.
Atsaldē tīģergarneles, uzvāra ūdeni, pievieno garšvielas (nedaudz
sāli, citronu) un vāra garneles četras minūtes. Atdzesē aukstā
ūdenī, noloba čaumalas un noņem galvas.
2. Gurķi nomizo un
sagriež salmiņos, liek dziļākā bļodiņā, izspiež laima sulu, piejauc
sagrieztu koriandru un apmēram 1 ēd. k. olīveļļas. Labi samaisa.
3. Nomizo avokado. Uz katru porciju liek pusi augļa. Uz šķīvja
kārto gurķu salātus, avokado, jauno zirnīšu dzinumus, tīģergarneles
un virsū atkal nedaudz gurķu salātu un zaļumu, pārlej ar olīveļļu
un pasniedz ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Bez nosaukuma
Četrām personām vajadzēs: 4 vidējas butes vai jau sagatavotas
butes filejas, 400 g baltvīna, 60 g sviesta, 2 tomātus, 4 olas, 50
g baltmaizes rīvmaizes, 8 jaunos kartupeļus, 1 brokoli, 8 lociņu
balto daļu, 8 redīsus, 8 jaunos burkānus, zaļumus dekorēšanai
,
1. Buti sadala filejās, lielākās filejas rezervē cepšanai.
Mazākās filejas un atgriezumus samaļ virtuves kombainā vai ar gaļas
mašīnu.
2. Iegūtajai masai pievieno divus olu baltumus un
garšvielas (sāli, piparus, var arī muskatriekstu), veido apaļas
kotletītes un liek tās tvaicēties 7-10 minūtes. Var izmantot
speciālus tvaicētājus vai arī katliņā ievietot paliktni (virs tā
var uzlikt cepampapīru), zem kura vārās ūdens (vai buljons).
3.
Mērcei novāra pusi no baltvīna, sasmalcina un pievieno tomātus un
maigi vāra, līdz veidojas viendabīga masa. Tad noņem no uguns,
pievieno sviestu (vairs nevāra) un garšvielas (sāli un
piparus).
4. Brokoļus vāra 4 min.
5. Zivs fileju apsāla,
panē rīvmaizē un apcep uz pannas no abām pusēm.
6. Lej uz
šķīvja mērci, kārto apceptus jaunos burkānus un redīsus (tos apsāla
ar rupjo jūras sāli, pārslaka ar olīveļļu un 160 grādos cep 25
min.), kā arī sīpolloku balto daļu (to viegli apvārta ar cukuru un
apcep uz pannas bez taukvielām) un novārītus apceptus kartupeļus,
brokoļus, tvaicētās butes kotletītes un cepto fileju.
7. Olu
dzeltenumus ieslidina verdošā ūdenī un patur 30 sekundes, tad liek
uz tvaicētās zivis kotletēm. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.
Bez nosaukuma
Četrām personām vajadzēs: 8 olbaltuma bezē cepumus, 2 rabarberu
kātus, 150 g cukura, 200 g svaigu zemeņu, 4 piparmētru zariņus, 6
ēd. k. gatavas zemeņu mērces un 6 ēd. k. gatavas vaniļas
mērces
1. Rabarberus nomizo, sagriež vienādos gabaliņos un
pārkaisa ar cukuru, uzkarsē, līdz sāk veidoties sīrups (nevāra).
Caurdurī rabarberus nokāš.
2. Zemenes sagriež smalkos salmiņos
un sajauc ar sagrieztām piparmētrām.
3. Uz šķīvja kārto gatavu
zemeņu mērci un gatavu vaniļas mērci, svaigo zemeņu salātus ar
piparmētrām un atkal kārtām rabarberus, olbaltuma bezē cepumus un
vaniļas un zemeņu mērci, tad dekorē ar rabarberiem, zemenēm un
svaigām piparmētrām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!