Toties dārzeņu paviljonā pie uzticamas pārdevējas nopirku skaistus zaļos sparģeļus, avotu kreses un artišokus un rabarberus, bet turpat kādā mazā stendiņā arī lazdu riekstu eļļu. No pieredzes varu droši apgalvot, ka Centrāltirgū var nopirkt visu, ko meklējat. Arī Āgenskalnietis ir labs, bet Purvciema tirgus padārgs, bez izvēles un bez simpātiskajām pārdevējām, kurām patīk ne tikai pārdot, bet arī parunāties ar pircēju. Galvenais jau ir atrast savu pārdevēju un kļūt par uzticīgu kundi, tad šefpavāru ieteiktās receptes grūtības nesagādās.
Smalki, bet vienkārši ēdieni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Zaļo sparģeļu krēmzupa ar artišoku krēmu, zilo kar
Divām personām: 200 g zaļo sparģeļu, 30 g šalotes sīpolu, 2
ķiploka daiviņas, 100 g puravu, 40 g baltvīna, 30 g spinātu, 200 g
dārzeņu buljona, 150 g saldā krējuma, 40 g marinētu artišoku, 60 g
Rikotas siera, 30 g zilo kartupeļu, 20 g lazdu riekstu eļļas, 20 g
sāls, 10 g piparu, 30 g olīveļļas.
1.Sparģeļus, šalotes sīpolus,
ķiplokus, puravus sagriež kubiņos, katlā cep olīveļļā. Pievieno
nedaudz baltvīna, to iztvaicē, pielej dārzeņu buljonu un saldo
krējumu, visu maigi vāra, kamēr sparģeļi mīksti.
2. Masu
sablenderē, pievieno spinātus (var ar visiem kātiņiem), izberž caur
sietu.
3. Marinētos artišokus ar Rikotas sieru sablenderē,
pievieno sāli un piparus.
4.Zilos kartupeļus fritē eļļā.
5.Zupu lej šķīvī, pievieno artišoku krēmu, uzlej lazdu riekstu
eļļu un dekorē ar kresēm.
Bez nosaukuma
Divām personām vajadzēs: 400 g balto sparģeļu, 2 olas, 30 g
avotu krešu, 30 g sviesta, 30 g olīveļļas, 10 g sāls, 5 g piparu, 1
ēd. k. etiķa. Holandes mērcei vajadzēs: 2 olas, 50 g baltvīna, 50 g
sviesta, 10 g sāls, 5 g piparu, 30 g citrona sulas.
1. Baltos
sparģeļus apmēram 8 minūtes vāra sālsūdenī, kuram pievienots
sviests un cukurs, tad grilē uz pannas, pievienojot sāli un
piparus.
2. Katliņā ielej ūdeni, pievieno etiķi un sāli. Kad sāk
vārīties, iesit olas, vāra 2 minūtes.
3.Gatavo Holandes mērci.
Sviestu izkausē un atdzesē.
4.Uzliek vārīties katliņu ar ūdeni.
Bļodā iesit abu olu dzeltenumus, pievieno vīnu, citronu sulu, sāli,
liek uz katliņa un visu laiku maisa, kamēr masa sabiezē, lēnām lej
iekšā sviestu.
5. Uz šķīvja kārto sparģeļus, pa virsu liek olu,
pārlej Holandes mērci un dekorē ar avotu kresēm.
Bez nosaukuma
Divām personām vajadzēs: 2 līņa filejas, 40 g sviesta, 40 g
biezpiena, 30 g skāba krējuma, 2 cukīni ziedus, 30 g Tempuras
miltu, 60 g rabarberu, 20 g spinātu, 40 g olīveļļas, 20 g sāls, 5 g
piparu, 80 g saldā krējuma, 4 safrāna drīksniņas, 50 g baltvīna, 1
sīpolu, 2 šampinjonus, 600 g eļļas cepšani (var rapšu vai
saulespuķu).
1. Līni izfilē, sagriež porciju gabalos,
uzkaisa sāli un piparus. Cep pannā, kamēr gatavs.
2.Musam
blenderī sakuļ biezpienu kopā ar skābo krējumu, sāli, pipariem,
maurlociņiem, pilda masu cukīni ziedā.
3. Tempuras miltus
samaisa ar aukstu ūdeni, iemērc cukīni ziedu un cep lielā eļļas
daudzumā.
4.Rabarberus nomizo un plāni sagriež, pievieno
spinātus, sāli, piparus, pūdercukuru, olīveļļu, samaisa.
5.
Katlā liek sagrieztus šampinjonus, sīpolus un baltvīnu un vāra,
kamēr vīns iztvaikojis; pievieno saldo krējumu, sāli, piparus,
safrānu.
6. Visu kārto uz šķīvja.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!