Svelmē uz šķīvja liekamais
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jauno biešu lapu un spinātu šifonāde, cepta ar vēr
4 personām vajadzēs: 400 g biešu lapu un spinātu, 4 olas, 4
baltmaizes šķēles, 1 sīpolu, 2 ēd. k. olīveļļas cepšanai, 4
cūkgaļas krūtiņas šķēles, svaigus zaļumus (baziliku, dilles,
pētersīļus)
Sakarsē pannu un apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno
smalki sagrieztas biešu lapas un spinātus, pieber sāli un piparus.
Liek zaļumu šifonādi (biešu lapas un spinātus) uz maizes šķēlēm,
katrā veido iedobumu, kurā iesit olu. Tad šķēles liek sakarsētā
cepeškrāsnī uz pannas kopā ar bekonu un sacep, līdz olas gatavas un
bekons kraukšķīgs. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un krējumu,
majonēzi vai kādu veikalā pirktu gatavu mērci.
Rabarberu biezpiens ar svaigām zemenēm un medu
4 personām vajadzēs: 600 g rabarberu, 400 g biezpiena, 100 g
cukura, 600 g svaigu zemeņu, 4 ēd. k. medus
Pusi no rabarberu
daudzuma sagriež plānās šķēlītēs un samaisa ar 50 g cukura. Liek
katliņā gatavoties, līdz rabarberi kļūst mīksti. Atdzesē masu un
nolej lieko sulu, kas radusies gatavošanas laikā.
Biezpienu
izberž caur sietu un pievieno atdzisušos rabarberus. Masu liek
vienādās formiņās uz katra šķīvja un pārlej ar medu. Apkārt kārto
svaigas zemenes un atlikušos rabarberus, kas sagriezti un sajaukti
ar cukuru.
Mencas fileja ar vasaras dārzeņiem un sīpollociņu
4 personām vajadzēs: aptuveni 600 g mencas filejas, 150 g eļļas
cepšanai, 4 ēd. k. rīvmaizes ar garšaugiem, 8 jaunos burkānus, 2
jaunos kabačus, 16 jaunos kartupeļus (nelielus), 4 ēd. k. sagrieztu
diļļu un pētersīļu, 400 g sīpollociņu 400 g saldā
krējuma
Sagatavo lociņu mērci, vārošā ūdenī lociņus blanšē 45
sekundes, tad ar mazu ūdens daudzumu sakuļ virtuves kombainā, līdz
veidojas viendabīga svaigi zaļa masa. Maigi uzvāra kopā ar saldo
krējumu, pievieno garšvielas un atstāj siltumā. Jaunos kartupeļus
un burkānus vāra, līdz tie mīksti, kabačus viegli apcep, visu
apvārta sagrieztajos zaļumos un liek uz šķīvja.
Zivs fileju
apkaisa ar garšvielām, panē garšaugu rīvmaizē un cep karstā eļļā,
līdz veidojas kraukšķīga garoziņa.
Sagatavoto zivi liek uz
dārzeņiem un bagātīgi pārlej ar lociņu mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!