Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Un sākas viss no gala

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš smej - svētki nāk un iet, bet galds nekad nedrīkst palikt tukšā. Ja nu vienīgi pēc lieliem un krāšņiem svētkiem gribas ko maigāku, vieglāku, taču - bez grūtībām pagatavojamu. Ak, jā, Tomass pārliecināts, ka gluži bez ziemas jau nu neiztiksim, jo, rau, pēc sinoptiķu prognozēm ap janvāra vidu lielāks vai mazāks, tomēr sals būs.

Tāpēc, Tomasaprāt, jums labi garšos interesanta zupa, kas sasildīs aukstā ziemas pēcpusdienā. Vieglumam šefpavārs iesaka gaisīgu vistu aknu pastēti, kuru papildina marinētas sēnes un plāni, kraukšķīgi saldskābmaizes grauzdiņi. Un kā ar kukurūzas vistiņu, kura brīnišķīgi sader ar lielveikalos nopērkamo pērļu kuskusu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ceptu baklažānu un lēcu krēmzupa ar zilo sieru, ba

Divām porcijām vajadzēs: 1 baklažānu, 1 sīpolu, 100 g puravu, 60 g kartupeļu, 1 ķiploka daiviņu, 40 g zaļo lēcu, 60 g saldā krējuma, sāli un piparus pēc garšas, 30 g olīveļļas, 30 g zilā siera, 30 g bazilika pesto, 5 g krešu
1. Baklažānu pārgriež uz pusēm, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlej olīveļļu, pārkaisa sakapātus ķiplokus un timiānu un liek cepties cepeškrāsnī, līdz tie mīksti.
2. Sīpolus, puravus apcep, pievieno saceptos baklažānus, uzlej ūdeni, pieliek sāli, piparus, kartupeļus, lēcas un vāra, kamēr visi dārzeņi mīksti. Visu sablendē.
3. Zilo sieru sajauc ar saldo krējumu.
4. Šķīvī lej sablendēto zupu, dekorē ar zilo sieru, pesto un kresēm.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 100 g vistu aknu, 30 g burkānu, 20 g ķiploku, 20 g sīpolu, 40 g sviesta, 40 g kazas siera, 30 g saldā krējuma, 30 g marinētu sēņu, 40 g ķiršu tomātu, sāli un piparus pēc garšas, 50 g saldskābmaizes, 30 g olīveļļas
1. Burkānus, sīpolus, ķiploku sagriež kubiņos un liek katlā ar olīveļļu cepties. Pievieno vistu aknas, apcep, pievieno ūdeni, sāli, piparus un sviestu, vāra, kamēr aknas mīkstas, tad sablenderē un izberž caur sietu.
2. Kazas sieru sablenderē ar saldo krējumu.
3. Saldskābmaizi sasaldē, tad plāni sagriež, liek uz cepampapīra un cep krāsnī, kamēr kraukšķīga.
4. Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm, uzkaisa sāli, piparus, olīveļļu un cep krāsnī 150 grādos 1,5 stundas.
5. Visu kārto uz šķīvja, liek arī marinētas sēnes, dekorē ar saldskābmaizes čipsiem.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 2 kukurūzas vistas krūtiņas (var ņemt arī lauku vistas krūtiņu), sāli un piparus pēc garšas, 40 g olīveļļas, 80 g pērļu kuskusa, 100 g kāļu, 30 g sviesta, 100 g selerijas saknes, 100 g burkānu, 1 vīģi, 30 g ķiploku, 2 timiāna zariņus, 200 g sarkanvīna, 100 g brūkleņu ievārījuma, 50 g sarkano sīpolu, 50 g cukura
1. Sarkanvīnā ieliek brūkleņu ievārījumu, sagrieztus sarkanos sīpolus, cukuru un vāra, līdz puse šķidruma novārās, izkāš caur sietu.
2. Kukurūzas vistas krūtiņai uzkaisa sāli, piparus un apcep uz pannas, liek krāsnī 180 grādos, cep deviņas minūtes.
3. Dārzeņus nomizo, sagriež stienīšos, noblanšē un apcep olīveļļā ar ķipokiem un timiānu.
4. Uzvāra 120 g ūdens, pieliek sāli, piparus, ieber pērļu kuskusu, ieliek sviestu un vienu zariņu timiāna, vāra piecas minūtes, uzliek vāku un noliek, lai uzbriest.
5. Uz šķīvja kārto kuskusu, dārzeņus, kukurūzas vistas krūtiņu un uzlej sarkanvīna mērci.
6. Dekorē ar kresēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rīgā uzstāsies leģendārā grupa Scorpions

Šodien sākas biļešu iepriekšpārdošana uz leģendārās rokgrupas Scorpions 60. gadadienas iespaidīgo jubilejas koncerttūri, kuras vienīgā pieturvieta Baltijā būs Latvija - 11 jūnijā Arēnā Rīga, inform...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?