Jums, Dienas lasītāji, piedāvājam četru vīnu vērtējumu, pārējo degustēto vasaras vīnu aprakstu lasiet jaunākajā Dienas Ēdienu numurā.
Vīni vasaras sākumam
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Atsvaidzinošs, ar neitrālu garšu Krējuma karamel
Mezzacorona Pinot Grigio, 12,5%, 2010. gads, Itālija. Iki, Ls
5,15
Valentīna Grandāne. Viegls, atbilst
izplatītajam uzskatam: labs tāpēc, ka var daudz izdzert. Aromāts
ir, bet garšā maz no Pinot Grigio. Garša neitrāla. Ēdienu
vīns. Dzerams pie uzkodām, kanapē. Lai dzertu vienu pašu, man
atspirdzinājumam pietrūkst skābuma. Lai baudītu kā aperitīvu,
pietrūkst augļainuma nots. Padārgs, jo slavens ražotājs. Šā reģiona
vīni vispār ir dārgi.
Ainārs Sedlenieks.
Viegls, atsvaidzinošs. Skābums ir, taču ir arī saldums. Jādzer ļoti
atdzesēts, jo silts kļūst pliekans. Auksts karstā vasaras dienā būs
ļoti atsvaidzinošs.
Einārs Lazdiņš. Aromāts
man ļoti patīk. Labāk nekā garša. Garšā, man šķiet, skābuma par
daudz, uzsit pat rabarberus. Jādzer ļoti labi atdzesēts.
Izlaidumiem alkohola procents (12,5%) par lielu. Un pārāk šerpa
cena.
P. Brevin Rose D Anjou, 10,5%, 2009. gads, Francija.
Maxima, Ls 4,49
Valentīna Grandāne. Lai arī
man ir siltas jūtas pret Luāras ielejas vīniem, tomēr rozā mēdz būt
nepastāvīgi, nereti pārāk saldi, uzkrītoši līdzīgi limonādei. Arī
šim aromātā drusku uzvēdī ogas, pēc tam - krējuma karamele.
Jauniešu vīns. Izlaidumiem der. Boles tipa dzērieniem ar zemenēm,
drusku pievienojot kādu prosecco (itāļu dzirkstošais
baltvīns - red.), lai ir dzirkstošs.
Ainārs
Sedlenieks. Es no rozā vīniem gaidu vairāk svaiguma. Šim
saldums pārmāc svaigumu. Garšos tiem, kam patīk pussalds. Var
dzert, iemetot ledusgabalu tieši vīnā.
Einārs
Lazdiņš. Nosaukums - klasika. Deviņdesmitajos gados
Latvijā ar šo sākām iepazīt rozā vīnus. Pudele skaista, iespaidos
pircējus. Vīns nav pārāk salds - skābuma līmenis ir
pietiekams.
Prosecco Cadi Pietra, brut, 11%, Itālija. Vīna
studija,
Ls 6,29
Valentīna Grandāne.
Joprojām neesmu sapratusi, kāpēc prosecco puto citādi nekā
citi dzirkstošie vīni. Ziepjaināk. Glāzē ielietam prosecco
putas dažkārt turas ļoti ilgi, taču tās nedzirkstī, ir tādas
ziepjainas. Par konkrēto runājot - garša ir gara, dziļa un diezgan
tīra. Laba skābuma un salduma kompozīcija. Nav tas sliktākais, ko
esam garšojuši.
Ainārs Sedlenieks. Garša
atgādina citronūdeni - pozitīvā nozīmē. Tomēr man tai pietrūkst
dziļuma.
Einārs Lazdiņš. Man šim vīnam
trūkst izteiksmīguma. Garšai trūkst dzirkstības. Iedzerot malku,
mute pilna ar burbuļiem, bet garšu nejūt. Atgādina bērnību - gāzētā
ūdens automātos toreiz par trim kapeikām varēja dabūt gāzētu ūdeni
ar sīrupu. Reizēm tas sīrups par maz glāzē ielija. Šis vīns
atgādina tos gadījumus. Cena nav nekādā mazā.
Freixenet
Carta Nevada Cava, pussausais, 12%, Spānija. Iki, Ls 4,99
Valentīna Grandāne. Atšķirībā no
prosecco, kas ir uzputots «kaut kas», spāņu cava
pamats ir vīns. Cava tiek gatavots pēc Šampaņas klasiskās
metodes - otrreizējo fermentāciju vīns iziet pudelē. Par konkrēto
dzērienu runājot, kvalitatīvs produkts tiem, kam nepatīk pilnīgi
sausi dzirkstošie vīni.
Ainārs Sedlenieks.
Aromāts man patīk. Mazliet jūtama muca. Taču aromāts nesolīja tik
saldu garšu. Ja nebūtu tā salduma… Vai tiešām jauniešiem patīk tik
saldi dzērieni?
Einārs Lazdiņš. Tici man,
Ainār, patīk. Viņiem vajag mīlestību un saldo garšu. Un to nevar
aizstāt ne ar ko citu.
Šim vīnam man patīk nobeigums.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!