Kuskusu gatavo no kviešu graudiem. Kuskuss ir garšīgs, viegli pagatavojams un veselīgs. No kuskusa var pagatavot salātus, otros ēdienus, dažādas piedevas un pat desertus. 2 personām nepieciešama aptuveni 1 glāze kuskusa. Uzbriedināšanai kuskusa un šķidruma (ūdens, vistas vai dārzeņu buljona, sulas u. c.) attiecībām jābūt 1:1. Kuskusu pasniedz ar vārītiem vai sautētiem dārzeņiem, gaļām vai mērcēm.
Virtuves gudrības. Kā pagatavot kuskusu?
Kuskuss Latvijā ir salīdzinoši jauns produkts, taču lielā Eiropas daļā, it sevišķi Vidusjūras zemēs, tas pazīstams jau vairākus gadu simtus. Kuskuss ir izstrādājums un ēdiens vienlaikus. Tas nācis no Ziemeļāfrikas un joprojām ir viens no galvenajiem iztikas avotiem Marokā, Tunisijā, Alžīrijā un kaimiņzemēs.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.