Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ābolu un burkānu deserti

Kad saulīte biežāk sāk iespīdēt logos un pavasaris vairs nav aiz kalniem, ir vērts ieskatīties pagrabā - kas vēl palicis neizmantots no rudens devīgā krājuma. Protams, āboli, burkāni, varbūt kāda biete, selerijas sakne. Šoreiz spiedīsim uz desertiem. Radisson Blue viesnīcas restorāna Panorāma konditore Sarmīte Kraniņa iesaka vienkāršas un gardas saldo ēdienu receptes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Burkānu kūka


Astoņām porcijām vajadzēs: 200 g miltu, 200 g cukura, 1 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. sodas, 1 tējk. kanēļa pulvera, 400 g rīvētu burkānu, 100 g eļļas, 4 olas, 1 paciņu Filadelfijas siera, 2 ēd. k. cukura
Traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli.
Mikserī uzputo olas ar 200 g cukuru, pievieno eļļu, sarīvētos burkānus un traukā sagatavoto maisījumu. Visu samaisa.
Cep apaļajā tortu formā 180 grādos 35-40 minūtes. Atdzesē pārgriež uz pusēm, pilda ar Filadelfijas sieru, kas saputots ar 2 ēd. k. cukura (kūkā var izmantot arī ievārījumu, ceptus ābolus vai ēst vispār bez pildījuma). Kūku pārkaisa ar pūdercukuru.

Žāvētu ābolu kārtojums ar auzu pārslām

Divām porcijām vajadzēs: 100 g žāvētu ābolu, 200 g saldā krējuma, 1 tējk. sviesta, 1 tējk. medus, 1 tējk. ābolu sidra, 3 ēd. k. auzu pārslu, 2 ēd. k. brūkleņu ievārījuma
Ābolus aplej ar siltu ūdeni un ļauj pusstundu uzbriest. Nokāš. Samaļ gaļas mašīnā, sajauc ar ābolu sidru. Auzu pārslas apcep uz pannas ar sviestu, pievieno medu, atdzesē. Saputo saldo krējumu, sajauc ar āboliem, kārto traukā kārtām (putukrējums, ievārījums, auzu pārslas).

Cepti āboli

Četrām porcijām vajadzēs: 4 palielus ābolus. Pildījumam: 100 g valriekstu, 2 ēd. k. medus,
2 ēd. k. rozīņu (visu to sablenderē)
Ābolus (1 cilvēkam rēķina 1 ābolu) nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdes, liek iekšā pildījumu un cep krāsnī. Temperatūra un laiks atkarīgs no ābolu lieluma, jāskatās, lai āboli neizjūk.
Ābolu pusītes karstas kārto uz šķīvja. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?