Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

BBL valde turas pie nolikuma burta

Tikai septiņu komandu apstiprināšana Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites grupā Latvijā uzjundījusi skaļas emocijas. Malā pastumto klubu - Barona, ASK Rīga un Valmieras - pārstāvju komentāri aizēnojuši arī BBL prezidenta Ojāra Kehra skaidrojumu, ka šoreiz nenosauktajiem vēl esot reālas iespējas ielēkt aizejošajā vilcienā. Ja vien līdz 24.augustam izdosies nokārtot nepieciešamās formalitātes.

Stīvēšanās cena

Pašreizējo traci izraisījusi tieši dažu formālo prasību ignorēšana. Komandām, kuras pērn sportiskā ziņā bija nodrošinājušas tiesības spēlēt BBL elites grupā, vēlme startēt bija jāapstiprina līdz 31.jūlijam. Savukārt līdz 5.augustam klubiem vajadzēja samaksāt LBL čempionāta dalības maksu, kas vienlaikus pavērtu ceļu arī uz BBL. Gribēšanu vārdos apliecināja visi, bet naudiņa aizkavējās. Valmiera līdz noteiktajam termiņam samaksāja Ls 1800 (LBL prasība: Ls 2500, ja tiek maksāts vēlāk par 10.jūliju). Barons nav samaksājis ne santīmu. ASK Rīga samaksāja pilnu summu, taču tikai 10.augustā.

Kavēšanās iemesli katram bijuši atšķirīgi, taču Barona un Valmieras sakarā cēlonis gan bija kopīgs. Proti, vēlme pakašķēties ar Latvijas Basketbola savienības amatpersonām. Būtu aplami teikt, ka gluži bez pamata, taču patlaban izskatās, ka par šo «prieciņu» cena var iznākt negaidīti sālīta. Savukārt ASK Rīga izredzes šķiet atkarīgas no tā, cik lielā mērā kluba reanimētājiem izdosies pārliecināt lēmējus, ka viņi patiesi ir apsviedīgāki par saviem neveiksmīgajiem priekštečiem.

Balva punktuālajiem

Tā kā formālie priekšnoteikumi minēto triju Latvijas klubu līdzdalībai nebija izpildīti, BBL valde akceptējusi tikai visādā ziņā korekto BK Ventspils pieteikumu, kā arī vērsusi skatu uz nākamo Latvijas pārstāvi rindā. Proti, VEF Rīga, kas visas saistības bija nokārtojis laikus un gaidīja, vai elites grupā varētu atbrīvoties vieta, ko pērn neizdevās izcīnīt sportiskā ceļā.

Valdes lēmuma oficiālā motivācija tika solīta preses ziņojumā, kas līdz vakaram Dienas redakciju nesasniedza. BBL mājaslapā publicētajā informācijā uzsvērts, ka septiņi akceptētie klubi esot pieteikušies arī Eiropas kausu izcīņai, kas liecinot (?) par to sportisko un finansiālo stabilitāti. BBL direktors Aļģirds Brazausks publiskajos komentāros piesaucis arī subjektīvos kritērijus - proti, elitē jāspēlē labākajām un finansiāli stabilākajām komandām.

Par BK Ventspils šai ziņā šaubām nav pamata, toties VEF Rīga pie šādas reputācijas gan, šķiet, ticis avansā. Jācer, tā tiks attaisnota gan sportiski, gan organizatoriski. Toties trim atstumtajiem patlaban produktīvāk būtu sakārtot savu saimniecību, nevis meklēt utis konkurentu kažokā. Turklāt jāņem vērā, ka piecu Latvijas klubu līdzdalību konkurenti diezin vai akceptēs.

Problēmas arī Lietuvā

BBL valde bijusi reālistiski skarba arī pret Lietuvas pārstāvjiem, akceptējot tikai trīs klubu līdzdalību (Žalgiris, Lietuvos rytas un BC Šiauliai). Ceturtais varētu būt Ķēdaiņu Nevežis, taču pašā Lietuvā šādai iespējai neviens lāgā netic. Pērnie Izaicinājuma kausa uzvarētāji Viļņas Sakalai grasoties apvienoties ar Alītas komandu, bet no diviem nabagiem viens bagātais neiznākšot.

Uz konkurentu fona var smaidīt igauņi - gan Tallinas Kalev, gan Tartu Rock par 30% samazinājuši budžetu, taču uz kājām turoties gana stabili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?