Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bērni Ēģiptē

Jaunām ģimenēm, ierodoties Ēģiptē, pirmais patīkamais pārsteigums ir sirsnīgā attieksme pret bērniem. Ar mazu bērneli pie rokas Ēģiptē jums garantēts labākais numuriņš, kā arī lielākās atlaides veikalā. Bieži man jautā - kāda ir ēģiptiešu attieksme pret saviem, ja tik ļoti mīl citu bērnus? Atbilde viennozīmīga - viņi mīl visus bērnus, bet kā rotaļlietas. Audzināšanas nolūkā pateikts «NĒ» ir kas nepieņemams. Tāpat ēģiptieši cenšas pasargāt savu bērnu no jebkādām briesmām. Dažreiz šķiet, ja bērns ļautu, viņu nēsātu uz rokām līdz 18 gadu vecumam, jo ejot var pakrist.

Austrumos bērni ir bagātība, tādēļ lielas ģimenes nav nekas neparasts. Laukos tās vairāk ir tradīcijas, arī darbaspēks. Bērns no pirmajiem soļiem iemācās strādāt, rūpēties par sevi un saviem tuviniekiem.

Mēs, ārzemnieki, ļoti mīlam fotografēt šādus bērnus, jo sirds lūst, skatoties uz noplukušajiem mazuļiem netīrām kājām. Mums šķiet, ka viņi vienmēr ir izsalkuši. Sākumā arī es, braucot uz laukiem, ierados ar čemodānu, pilnu ar bērnu drēbēm, un apņemšanos, ka manējie nu gan tādi neizskatīsies. Ēģipte ir tuksnešu valsts, tādēļ te visur ir putekļi, tādi kā Latvijā dubļi pēc lietus. Saģērbu puikas un palaižu spēlēties, pēc pusstundas saucu pārģērbt. Slēptu smaidu pavadīta nomazgāju, saķemmēju, pārģērbju un palaižu ārā... Nav grūti iedomāties, kādi bērni izskatījās vēl pēc stundas. Pirmās dienas vakarā mans čemodāns bija pilns jau ar netīrām drēbēm. Nākamajā dienā kā visas normālas ēģiptiešu mammas uzvilku puikām vecāko, kas bija, un pirms pusdienām un vakariņām, lai var atrast muti, nomazgāju... Pilnīgi iespējams, kāds tūrists aizbraucis ar mana jaunākā dēla fotogrāfiju un pārliecību, ka ēģiptieši mēdz būt arī ar gaišu ādu un blondiem matiem.

Ēģiptiešu bērni ir vecāku loloti un mīļoti, bet vēl neesmu redzējusi tādu ģimeni (ne bagātu, ne nabadzīgu), kur bērni vismaz līdz gada vecumam ēstu tikai veselīgu ēdienu, nedzertu gāzētus dzērienus, kur bērni ietu gulēt konkrētā laikā un tiktu ievērots kaut kāds režīms. Autiņbiksītes pārtrauc likt tad, ja neatļauj līdzekļi vai pašam bērnam apnīk. Atceros, kad man sākās knupīša kari ar jaunāko dēlu, vakarā stāvēju pie durvīm un klausījos, kā bērns pieprasa sosi, un vienlaikus turēju vīru aiz otrām durvīm. Viņš par visu varu gribēja izglābt manu dēlu no manis, jo, redz, mūsu kaimiņš, viņa labākais draugs, ar knupi staigāja līdz pat otrajai klasei un nekas - izaudzis.

Tā nu sanāk, ka jauktajās ģimenēs, kur mamma ir ārzemniece, tētis ēģiptietis, bērniem mīļāks ir tētis. Tas tāpēc, ka mamma liek iet gulēt laikā, uzskata, ka puiku attīstībai tikai ar futbolu nepietiks, un briesmīgākais - vismaz līdz diviem gadiem neļaus dzert gāzētos dzērienus. Tomēr es bez bailēm ļauju savam vecākajam dēlam iet ar tēvu vīriešu lietas kārtot un samierinos, ka aizmigs tur, kur sanāks, un ēdīs, ko gribēs. Kā arī atzīstu, ka maniem dēliem ir labākais tētis pasaulē, bet ilgāk par divām dienām es šos vienus neatstātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?