Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bez nosaukuma

Šī vēstule ir domāta pārdomām - V. Zatlera, V. Dombrovska un U. Auguļa kungiem

Izlasījām jūsu avīzē 23. aprīlī Latvijas Pensionāru feredrācijas vadītājas Aivas Verzes rakstu. Tur bija rindas, kas izraisīja ne tikai mūsu sašutumu, bet arī jautājumus šai kundzei. Viņa raksta: «Perspektīvā pensiju piemaksu piešķiršanu varētu pārtraukt ar 2016. gadu, kad pensionēsies 1954. gadā dzimušās personas.» Esam dzimušas 1955., 1956. gadā, tad ir jautājums, kāpēc tāda netaisnība. Mēs arī esam maksājušas nodokļus. Kāpēc tiem, kas dzimuši pēc 1954. gada būtu jāapgriež nopelnītais? Kas jums devis tādas tiesības tā lemt? Jūs, cien. A. Verzes kundze esat aizgājusi pensijā savos 55 gados, nepārstrādājoties kā ļoti daudzi pensionāri. Tāpēc nesaprotat kā ir tām sievietēm, kam piespiedu kārtā netaisnīgi ir pielikti vēl desmit gadi. Rakstu daudzu sieviešu vārdā, kuras ir dzimušas piecdesmitajos gados. Šim laika posmam nedrīkstēja pievienot tik daudz gadus, jo mēs esam savus resursus izsmēlušas. Daudzas vienas ir izaudzinājušas savus bērnus, smagi un fiziski grūti strādājušas. Arī tagad gan man, gan daudzām citām sievietēm ir 55 gadi. Veselība jau savu nokalpojusi - spiediens, roku, kāju, muguru sāpes, kā arī iegūta arodslimība, jo visu mūžu strādāts smags darbs. Mēs neizturēsim vēl desmit gadus, lai ietu pelnītā atpūtā.

Kāpēc tāda netaisnība ar vīriešiem? Viņiem pielikts 2 - 5 gadi, bet sievietēm no 7 līdz 10 gadiem. Būs liela mirstība sakarā ar veselības problēmām. Uzskatām, ka nav taisnība par vīriešu mirstību, kā to mums grib iestāstīt. Lai vairāk piedomā par savu dzīvesveidu (smēķēšanu, alkoholu, narkotikām, pārgalvīgu braukšanu, peldēšanos u.t.t.). Valsts varēs berzēt savas rokas, ka nebūs jāmaksā pensija tiem, kas nebūs nodzīvojuši līdz 65 gadiem.

Tāpēc jāatstāj iespēja priekšlaicīgi pensionēties. Ja būtu tāda izvēles iespēja, daudzas aizietu pensijā savos 55 gados. Ja gadījumā ir iespēja un veselība, lūdzu, strādājiet līdz 80 gadiem. Jādod iespēja sievietēm pašām lemt, kad viņas vēlas iet pensijā. Atvainojiet, bet ne visas ir «azbesta vecenes».

Ar cieņu, daudzu sieviešu vārdā Laima, Alla, Rita

Nosodījums Ērikam!

Tā kā neesmu devies darba meklējumos ārpus Latvijas, ar neatslābstošu interesi sekoju notikumiem Latvijā.

Pēdējo nedēļu notikumi mani skāruši tikpat ļoti kā Jūs. Tādēļ nevaru atturēties no vēlmes izteikt savas domas, taču, galvenokārt, lielu nožēlu par visu MOOZ komandu. Strādājot tautai tik nozīmīgajā jomā - sabiedrības viedokļa formēšanā -, iznieko savu radošo potenciālu, pildot atsevišķu ietekmīgu politiķu vēlmes un iegribas, tā vietā, lai tautu izglītotu, sniedzot objektīvu un patiesu informāciju.

Īpaši liela nožēla un, protams, arī mani skarbie vārdi, pašam Ērikam, ar kuru personīgi neesmu pazīstams. Man ir kauns, ka tādi cilvēki ir Latvijā.

Tā vietā, lai savu rietumos iegūto izglītību un demokrātisko pieredzi izlietotu sabiedrības labā, tu to izmanto atsevišķu politiķu netīrā mundiera spodrināšanai. Ar «lētiem PR trikiem» manipulē ar sabiedrības domu, panākot klientam vēlamo pat tad, kad citi bezspēcībā nolaistu rokas. Ticu, ka kādreiz tu tiksi tiesāts par šo rīcību, un nešaubos, ka nosodījums nāks no visplašākajām tautas masām.

Novēlu visai MOOZ komandai beidzot nākt pie veselā saprāta un nenodot principus naudas dēļ.

Tāpat aicinu visus Latvijā - medijus, sabiedriskos darbiniekus un katru pilsoni - nepieļaut kārtējo sabiedrības domas manipulēšanu un tiesiskuma graušanu Latvijā.

Ar cieņu, Reinis V., Rīga

Par rakstu «Pēdējā sezona?»

Šoreiz gan Raimondam Paulam vajadzēja paklusēt (kā viņš jau gadiem to sekmīgi dara Saeimā), jo tieši viņš savulaik, bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem pašrocīgi iznīcināja Jaunatnes teātri.

Galu galā, ja Pauls, izrādās, ir nesavtīgs teātrmīlis, lai pierāda to darbos, top par mecenātu un palīdz Poļiščukai. Pēc presē publicētās viņa ienākumu deklarācijas, var secināt, ka ir tikai jāgrib!

S.S.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?