Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bez nosaukuma

Par šī gada 6. maijā Diena publicēto I. Purviņa vēstuli

Šī gada 6. maijā laikrakstā Diena tika publicēta I. Purviņa atklāta vēstule par Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) mācību programmu modernizāciju. Šajā sakarā vēlos norādīt, ka RSU būtisks darbības virziens vienmēr ir bijis izglītības modernizācija medicīnas nozarē. Šī studiju programma ir sevi apliecinājusi kā konkurētspējīgu gan Latvijā, gan starptautiski. Ik gadu pie mums uz RSU brauc studēt studenti vidēji no 16 pasaules valstīm, t.sk., no tādām attīstītām valstīm kā Lielbritānija un Skandināvijas valstis. Ārvalstu studentu klātbūtne pierāda mūsu universitātes izglītības sistēmas stiprās puses un augsto kvalitāti, kā arī sniedz ierosmes turpmākai attīstībai. Apkopojot ārvalstu studentu priekšlikumus, vieslektoru pieredzi, pašmāju apmaiņas studentu un mācībspēku ieteikumus, kā arī dažādu medicīnas nozaru pārstāvju vairāk nekā desmit darba grupu rezultātus, ir sākta RSU medicīnas izglītības programmas modernizācija un optimizācija, lai jauno studiju gadu varētu sākt jaunā kvalitātē. Modernizācija ietver gan vairāku jaunu medicīnas mācību kursu ieviešanu, kas jau ierasti ir pieejami vairākumā Eiropas universitāšu, gan programmas vadības restrukturizāciju, optimizējot katedru pienākumus un atbildību. Minētajam procesam ir tikai viens galvenais motīvs - uz rezultātu orientētas medicīnas studiju sistēmas izveide, kas nozīmē pārorientēties no galvenokārt teorētisku zināšanu apguves uz plašāku lietišķu prasmju attīstību studentos.

RSU mainās līdzi laikam, un šajā sakarā vēlos atgādināt - pārmaiņas prasa dinamisku un atvērtu attieksmi. Tāpēc vienmēr esmu aicinājis kolēģus būt saprotošiem un attiekties pret šo procesu ar atbildību un labvēlību. Es un mani kolēģi vienmēr ir gatavi uzklausīt ieteikumus un ierosinājumus mācību darba uzlabošanā un programmas pilnveidošanā. Vēlos arī uzsvērt, ka pārmaiņas nav vērstas personiski pret kādiem konkrētiem darbiniekiem, tajā skaitā tiem, kas savu viedokli pauduši publiski masu medijos.

Ar cieņu, RSU Medicīnas fakultātes dekāns, asoc.prof. Ardis Platkājis

Atklāta vēstule Ģ.V. Kristovskim

Nule kā nodibinātā politisko partiju apvienība Vienotība nav vēl kārtīgi nostabilizējusies savās nostādnēs un redzējumā, ar ko nākt pie 10. Saeimas vēlētājiem, piedāvājot savu programmu Latvijas valsts ekonomikas atveseļošanai tuvākā nākotnē. Jūs kā šīs apvienības līderis paspējāt «norakt» tūkstošu pensionāru, kā arī daudzu citu vēlētāju balsis visām Vienotībā esošām politiskajām partijām. Jums laikam no atmiņas ir izkritis, kā pavisam nesen daži fizmati to jau izdarīja pagātnē, Jūs to vēlaties darīt nākotnē. Kāpēc mūsu valstī nevienam nenāk prātā aizņemties no miljonāriem, noņemt no kontos esošās naudas kādu miljonu no katra? Pirms 10. Saeimas vēlēšanām Jūs ar saviem superatklājumiem pāradresējāt ļoti daudzas vēlētāju balsis citām politiskām partijām, jo sevišķi kreisajām. Viņi klusībā saka Jums paldies. Kā izlieto ūdeni nekad visu nevar sasmelt, tā arī ne ar kādām metodēm nevar atgūt tos vēlētājus, kuri tagad zaudēti. Būtībā Jūs esat daļēji sagrāvis visu politisko partiju reitingu, kuri ir apvienībā Vienotība. Vai tām izdosies uzrunāt vēlētājus un pārliecināt, ka viņām ir citas nostādnes nekā Jums, un turpmāk norobežoties no Jums? To rādīs laiks. Ļoti žēl, ka tām bija tāda līdera izvēle!

Z. Palejs, politiski represētais pensionārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?