Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Briest kuplākā delegācija

Par spīti finanšu trūkumam treniņprocesā un kvalifikācijas stadijā, Latviju februārī 2010.gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā varētu pārstāvēt pat 60 dalībnieku. Līdz šim kuplākā Latvijas ziemas olimpiešu pārstāvniecība - 57 sportisti - bija Turīnas 2006.gada olimpiskajās spēlēs. Tad tika izcīnīta līdz šim vienīgā medaļa ziemas spēlēs. Kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis mājup atveda bronzu. Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas sacensībās uzrādītie rezultāti ļauj cerīgi raudzīties arī Vankūveras virzienā.

Bobslejisti un skeletonisti

Aiz muguras pirmie divi Pasaules kausa posmi ledus trasēs, un rezultāti vieš optimismu - īpaši bobslejā un skeletonā. Pilots Jānis Miņins kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi kāpa uz goda pjedestāla Pārksitijā (ASV) un ir sezonas līderi četrinieku ekipāžu konkurencē. Otrā desmita sākumā ir arī otra ekipāža ar pilotu Edgaru Maskalānu. Šaubu par abu četrinieku spējam kvalificēties Vankūveras olimpiskajām spēlēm nav nedz treneriem, nedz sportistiem.

Satrauc Maskalāna pieticīgais sniegums divnieku konkurencē, jo šosezon vēl nav izdevies kvalificēties otrajam braucienam. Pērn tas izdevās regulāri. Sezonas rangā Maskalāns ieņem 34.vietu. Kvalificēsies labākās 30 ekipāžas. Tiesa, priekšā ir pa sešām Vācijas un Krievijas, pa četrām Šveices un ASV ekipāžām, taču Vankūverā startēs maksimums trīs ekipāžas no katras valsts. Tātad reālā Edgara pozīcija šobrīd ir 26.vieta.

Par kvalificēšanos var neuztraukties arī skeletonisti. Martins Dukurš pašreiz ir sezonas ranga līderis, bet brālis Tomass ieņem astoto vietu. Kvalificēsies 30 labākie.

Pasaules kausa izcīņas 2.posmā pozīcijas uzlabojuši kamaniņu braucēji, taču gaidīts bija vairāk. Guntis Rēķis un Mārtiņš Rubenis rangā ir otrajā desmitā. Izredzes kvalificēties ir arī Ināram Kivleniekam. Dāmām stabilas pozīcijas ir Maijai Tīrumai un Annai Orlovai, bet par trešo vakanci vēl būs jāpacīnās. Tas pats attiecas uz otru kvotu divnieku sacensībās.

Tieši ledus trašu braucēji, visticamāk, sarūpēs kuplāko papildinājumu jau olimpisko kvalifikācijas barjeru pārvarējušajiem hokejistiem (23 sportisti), biatlonistiem (9) un arī kalnu slēpotājiem (3).

Slēpotāji vēl cīnās

Kalnu slēpotājiem A normatīvu nobrauciena disciplīnā izpildījis Roberts Rode. Ir vairāki kalnu slēpotāji, kam pakļāvies B normatīvs, taču Latvijai ir tikai pa vienai B kvotai kungiem un dāmām. Tiesa, no konkurences pašu mājās iespējams izvairīties, ja izdodas izpildīt A normatīvu. Ar šādu mērķi uz ASV devies Einārs Lansmanis. Dāmām arī ir vairākas pretendentes uz vienīgo B kvotu, taču tuvāk Vankūverai esot Liene Fimbauere.

A normatīva medībās sezonu sācis arī Latvijas labākais distanču slēpotājs Jānis Paipals. Pietrūkst pavisam nedaudz. Ja gulbenietim tas būs pa spēkam, tas pavērs cerības kvalificēties vēl vienam slēpotājam ar B normatīvu. Dāmām B normatīvu slēpošanā izpildījusi biatlonista Ilmāra Briča meita Anete.

Decembrī ātrslidošanas kvalifikācijā startēs Haralds Silovs, kurš jau iekļuvis olimpiešu skaitā šorttrekā. Latvijas rekordista rezultāti liecina, ka Haraldam tas ir pa spēkam. Uz robežas - būt vai nebūt - ir snovbordists Toms Vasins. Rangā viņš ieņem 35.vietu snovbordkrosa disciplīnā - pēdējo, ar kuru iespējams kvalificēties. Nākamo olimpiešu uzvārdus uzzināsim 25.janvārī. Olimpiskās spēles Vankūverā notiks no 12. līdz 28.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vankūvera

Latvijas pārstāvji ziemas olimpiskajās spēlēs

Hokejs (23)

Biatlons (9)

Kalnu slēpošana (3)*

Šorttreks (1)

(kvalifikācija turpinās, bet 3 vietas ir garantētas)

Lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošanā

17.janvārī 500 un 1000 metru distancēs jābūt top 40, 1500 un 5000 m distancēs top 28 Starptautiskās slidošanas rangā (ISU) rangā.

Prognoze: 1 sportists.

Bobslejā

divnieku un četrinieku ekipāžām 17.janvārī jāieņem vieta top 30 Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) rangā.

Prognoze: 2 divnieku un 2 četrinieku ekipāžas.

Distanču slēpošanā

25.janvārī jābūt vismaz 100 FIS punktiem (A normatīvs) konkrētā distancē. Latviju drīkstēs pārstāvēt pa vienam kungam un vienai dāmai arī ar B normatīvu - jābūt vismaz 300 FIS punktiem un 2009.gadā startējušam pasaules čempionātā.

Prognoze: 2 sportisti.

Kamaniņu sportā

31.decembrī kungiem jābūt top 40, dāmām top 32, divniekiem top 20 Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) rangā.

Prognoze: 3 kungi, 3 dāmas, 2 divnieku ekipāžas.

Kalnu slēpošanā

25.janvārī jābūt top 500 (A normatīvs) Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) rangā. Latviju drīkstēs pārstāvēt pa vienam kungam un vienai dāmai arī ar B normatīvu - jābūt vismaz 140 FIS punktiem un 2009.gadā startējušiam pasaules čempionātā.

Prognoze: 3 sportisti.

Skeletonā

17.janvārī jāieņem vieta top 30 FIBT rangā.

Prognoze: 2 sportisti.

Snovbordā

25.janvārī snovbordkrosa disciplīnā jābūt top 35 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) rangā.

Prognoze: 1 sportists.

Latvijas sportisti ziemas olimpiskajās spēlēs

Albērvila 1992 23

Lillehammere 1994 27

Nagano 1998 29

Soltleiksitija 2002 48

Turīna 2006 57

Vankūvera 2010 60*

(* prognozētais dalībnieku skaits)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?