Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Hokeja izlase bez Naumova

Pieredzējušais 40 gadu vecais vārtsargs Sergejs Naumovs nebūs Latvijas izlases sastāvā divās pārbaudes spēlēs ar Dāniju. Izskatās, ka līdz minimumam sarukušas arī Naumova izredzes spēlēt 2010.gada olimpisko spēļu turnīrā Vankūverā. Trešdien un ceturtdien pulksten 19.30 hokeja izlase Arēnā Rīga aizvadīs pārbaudes spēles ar Dāniju.

«Pirms trijām dienām man piezvanīja Mihails Vasiļonoks (izlases vārtsargu treneris - aut.). No viņa uzzināju, ka neesmu iekļauts izlases sastāvā divām pārbaudes spēlēm ar Dāniju,» situācijas attīstību skaidroja Naumovs. Zinot, ka pēc Edgara Masaļska nav neviena vārtsarga ar starptautisko spēļu pieredzi, Naumova atstumšana malā radīja labvēlīgu augsni baumām. Aizkulisēs mēļoja, ka Naumovs esot pieprasījis nesamērojami lielu apdrošināšanas līgumu par piedalīšanos divās pārbaudes spēlēs ar Dāniju. Savulaik Naumovs no Latvijas Hokeja federācijas izplēsa solīdas garantijas pirms pasaules čempionāta, kad viņam bija līgums ar Krievijas superlīgas klubu Sanktpēterburgas SKA. «Tā nav taisnība. Ar federācijas vadītājiem man nav bijusi pat saruna,» šādu versiju kategoriski noliedza Naumovs.

Vārtsargu treneris Mihails Vasiļonoks pēc otrdienas treniņa izvairīgi runāja par Naumova neiekļaušanu sastāvā. «Ja Sergejs sameklēs klubu un iegūs spēļu praksi, viņam vēl ir visas iespējas nokļūt Vankūverā.» Ar izlases galveno treneri Oļegu Znaroku vārtsargam Naumovam pēdējo reizi saruna bijusi 23.novembrī, kad Rīgā Dinamo spēlēja ar MVD. «Patiesībā saruna bija ļoti īsa. Apmainījāmies pāris frāzēm. No Oļega vēlreiz dzirdēju, ka viņš ar mani rēķinās. Teica, lai gatavojos olimpiskajām spēlēm un pasaules čempionātam Vācijā.» Tādā gadījumā ir jautājums, kāpēc triju nedēļu laikā galvenā trenera domas mainījušās, vai arī Znarokam nebūt nepieder galavārds viena vai otra kandidāta izvēlē?

Naumova prombūtnē Vankūverai strauji pietuvinājies Ervīns Muštukovs, kurš šosezon sargā Dinamo/Juniora vārtus Baltkrievijas atklātajā čempionātā. Pret Dāniju pirmajā spēlē vārtus sargās Masaļskis, otrajā - Muštukovs, skaidroja Vasiļonoks.

Otrdienas treniņā maiņu salikumos īpašu pārsteigumu nebija. Znaroks nemainīgu bija saglabājis 2009.gada pasaules čempionāta triecienmaiņu: Mārtiņš Cipulis - Herberts Vasiļjevs - Aleksandrs Ņiživijs. Atkal kopā spēlēja Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš un Lauris Dārziņš. Muskuļa sasituma dēļ treniņā nepiedalījās Jānis Sprukts. Viņš varētu spēlēt otro maču, prognozēja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. Znaroka pierakstu blociņos gan jau saglabājies virknējums: Ģirts Ankipāns - Sprukts - Mārtiņš Karsums. Šķiet, ka vakances palikušas tikai ceturtajā maiņā. Pārējiem uzbrucējiem būs jāapliecina sava lietderība valstsvienībai. Aizsardzībā brīvu vietu ir mazāk. Spēlēs ar Dāniju zem jautājuma zīmes ir Krišjāņa Rēdliha iziešana uz ledus. Viņš saķēris rotavīrusu. Krišjānis aizvadīja ļoti labu pasaules čempionātu Šveicē, tāpēc treneri varētu saglabāt aizsargu pāri: K.Rēdlihs - Kārlis Skrastiņš. Stabili ir aizsargi Arvīds Reķis un Georgijs Pujacs. Šosezon kopā saspēlējušies Rodrigo Laviņš un Guntis Galviņš. Līdz NHL ticis Oskars Bārtulis. Izskatās, ka brīva varētu būt viena vieta, ja treneri izvēlēsies sastāva variantu: 8 aizsargi un 12 uzbrucēju. Konkurence par vietām sastāvā ir ļoti nopietna, tāpēc šaubīgajiem kandidātiem spēlēs ar Dāniju sevi jāapliecina no labākās puses.

Latvijas izlase pirms izlidošanas uz Vankūveru 10.februārī Frankfurtē spēlēs ar Vāciju. Olimpiskajā turnīrā Latvijas pretinieki būs B grupā kopā ar Krieviju, Čehiju un Slovākiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija pret Dāniju

Masaļskis (Muštukovs); Reķis - Pujacs, Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs; Laviņš - Galviņš, M.Rēdlihs - Bērziņš - Dārziņš, Sotnieks - Sorokins, Ankipāns - Širokovs - Jekimovs, J.Rēdlihs - Jerofejevs, Bļinovs - Pečura - Saulietis; Andersons, Želubovskis, Meija.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?