Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ies kā Lietussargu grupa

Nav alternatīvas Vienotībai un nav alternatīvas Valda Dombrovska (JL) vadītai valdībai pēc vēlēšanām, tāpēc Sarmītes Ēlertes domubiedri lielāku mērķu vārdā ir piekrituši «taktiskam kompromisam» un sāks sarunas par iestāšanos kādā no Vienotības partijām. Par to S. Ēlerte, arī pati apsverot iespēju iestāties kādā partijā, paziņoja pirmdien preses konferencē. Tajā tika pieteikta Lietussargu grupa, aicinot nesaistīt šos cilvēkus ar iepriekš dibināto Meierovica biedrību, kas arī turpmāk paliks nevalstiska organizācija, kurā varēs iesaistīties dažādu grupa pārstāvji.

S. Ēlertes domubiedru grupa šādu nosaukumu izvēlējusies tāpēc, ka daļa šo cilvēku 2007. gada rudenī piedalījās tā dēvētajā lietussargu revolūcijā, kuras dalībnieki iestājās par tiesisku valsti un pret tā laika valdību, kas ignorējusi sabiedrības viedokli. Uzskatot, ka tikai V. Dombrovska valdība spēšot nodrošināt Latvijas attīstību, S. Ēlerte teica: «To nevarēs ne Šķēles, ne Šlesera, ne Lemberga valdības. Tā ir pagātne. To nevarēs arī prokremliskais veidojums,» ar ko, visticamāk, domāts aptaujās populārais Saskaņas centrs.

No Lietussargu grupas Vienotības kandidātu sarakstā deleģēta laikraksta Diena dibinātāja S. Ēlerte, Dagdas novada domes deputāts Juris Viļums, bijušais Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Andris Grafs, Pasaules Dabas fonda direktors Uģis Rotbergs, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvedis Raimonds Rublovskis, bijusī Delnas padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne, politikas zinātnes profesore Rasma Kārkliņa, Latvijas pārstāve Eiropas Savienības tiesā Kristīne Drēviņa, Jelgavas Topogrāfijas valdes priekšsēdis Juris Sīlis, premjera ārštata padomnieks ekonomikas un finanšu jautājumos Andris Vilks un Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, kurš atzina, ka esot ideālists un ticot, ka Latvija var kļūt par attīstītu ES valsti. L. Čigāne domā, ka tas būs iespējams tikai tad, kad politikā iesaistīsies daudzi godīgi cilvēki, tad varēs kaut ko mainīt.

S. Ēlertes un domubiedru pieteikums startam vēlēšanās izskanēja dažas dienas pēc Vienotības lēmuma neiesaistīt apvienībā Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Visu Latvijai!. S. Ēlerte nepiekrīt tam, kā šo faktu iepriekš pieteikusi Diena, norādot, ka abi politiskie spēki varēja būt sabiedrotie, bet tagad būs konkurenti, viņasprāt, TB/LNNK un VL būs Vienotības tuvākie sabiedrotie pēc vēlēšanām.

Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa, kura piektdien aicināja S. Ēlertes domubiedrus iestāties kādā no Vienotības partijām, pirmdien bija gandarīta par šo lēmumu. Viņa vēl neatklāja, kurus no šīs domubiedru grupas ir uzrunājusi, tomēr atzina, ka tādas sarunas ir bijušas. S. Āboltiņa domā, ka uzticību partijām var atjaunot arī tādu cilvēku ienākšana politikā, kas līdz šim ar to nav bijuši saistīti, bet dzīvē ir daudz sasnieguši. Pieļaujot, ka jaunie sabiedrotie varbūt raugās uz vēlēšanām ar ideālistisku skatu, S. Āboltiņa uz tām skatoties reālāk - reitingi liecinot, ka neviens politiskais spēks negūs ievērojamu pārsvaru un pēc vēlēšanām būs jāveido koalīcijas valdība, spējot vienoties ar sabiedrotajiem. Uz jautājumu, kuru no partijām JL līdere redz kā partnerus, viņa atbildēja, ka tās ir partijas, kuras jau tagad strādā valdībā, - Zaļo un Zemnieku savienība un TB/LNNK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?