4 personām: 400 g liellopu filejas, sagrieztas ļoti plānās
strēmelēs, 3 ēd. k. sojas mērces, 1,5 ēd. k. brūnā cukura, 2 ēd. k.
ūdens, 2 ēd. k. rīsu etiķa (var aizvietot ar parasto), 1 ēd. k.
citronu sulas, 2 lielas saspiestas ķiploka daiviņas, 1 tējk. sezama
eļļas (var aizvietot ar augu eļļu, olīvu ne!), 1/4 tējk.
sasmalcinātu aso sarkano piparu, 1 litrs saplucinātu lapu salātu
(var lietot iceberg), 450 ml sarīvētu burkānu, 250 ml smalki
sakapātu zaļo lociņu, 75 ml sakapātas svaigas kinzas
Sajauc 1
ēd. k. sojas mērces, 1 ēd. k. brūnā cukura un ūdeni un pārlej
gaļai. Atstāj 30 minūtes. Sajauc mērci - atlikušās 2 ēd. k. sojas
mērces un atlikušo puskaroti cukura ar etiķi, citronu sulu,
ķiplokiem, sezama eļļu un pipariem. Saplucina salātlapas, sajauc
tās ar burkāniem un lociņiem. Gaļai nokāš marinādi un izlej.
Sakarsētā pannā, kas izsmērēta ar augu eļļu, uz lielas uguns maisot
apbrūnē gaļu apmēram trīs minūtes. Tad silto gaļu sajauc ar
salātiem, pārlej ar mērci un pārkaisa ar kinzu. Pasniedz ar
tvacētiem rīsiem vai rīsu nūdelēm.