Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kad lūst riteņi un krīt ārā zārks

Kaut arī bedrītes uz ielām ir ierasta parādība ik pavasari, šogad tās autovadītājiem sagādās lielākas raizes, tāpēc ka daudzas tā arī netiks aizlāpītas, jo naudas piešķirts krietni mazāk. Lai apzinātu vietas Rīgā, kur brauktuves ir visbēdīgākajā stāvoklī, Diena aicināja iedzīvotājus ziņot. Kā informē pašvaldības iestādes, dažas no minētajām adresēm šogad tiks sakārtotas.

Saraksts garš

Spriežot pēc iesūtītajām vēstulēm, visvairāk rīdziniekus ir nokaitinājis iekšpagalmu un piebraucamo ceļu sliktais stāvoklis. Arī vairāki domnieki atzinuši, ka iekšpagalmi pēdējos četros gados ir atstāti novārtā.

«Nav jau runa par jaunām bedrēm pēc pēdējās ziemas, bet par pilnīgu nolaidību. Regulāri jāremontē kanalizācijas lūkas, jo tās izlīdušas no asfalta tā, ka automašīnām plēš sliekšņus un bojā dzinējus. Arī pašas lūkas šī iemesla dēļ tiek norautas. No asfalta seguma atlicis tikai ap 50%,» stāsta Augusta Deglava ielas 156.nama iedzīvotājs Gatis Bērziņš. Pirms diviem gadiem citu mikrorajona māju piebrauktuves tika rekonstruētas, bet šai pietrūka līdzekļu. «Solīja nākamajā gadā, bet solījumi jau nav, lai tos turētu. Tā ka cerības neizmežģīt potītes un nebojāt auto kūst kā pavasara sniegs,» viņš piebilst.

Kad ar jautājumu, kāpēc ceļš nav savests kārtībā, Diena vērsās pie pašvaldības SIA Pļavnieku nami, tajā aicināja to prasīt izpilddirekcijai: «Pļavnieku nami nelabo ceļus, mēs tikai apsaimniekojam.» Savukārt Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas pārstāve Aija Briede skaidroja, ka prioritāro remontējamo objektu sarakstu iesniedz tieši namu apsaimniekotājs. Adrese A.Deglava ielā 156 ir iekļauta kopējā sarakstā, bet, ņemot vērā samazināto finansējumu, remontdarbi šajā vietā šogad nav paredzēti. Pēcāk Pļavnieku namu labiekārtošanas nodaļas vadītāja Ilvija Kaukule apstiprina, ka apsaimniekotājs sarakstu veido, taču minētā vieta nav starp prioritārām, jo ir labākā stāvoklī, salīdzinot ar citām. Pēc iedzīvotāju sūdzībām un konstatētajiem defektiem Pļavnieku nami izveidojuši sarakstu ar 31 adresi, bet, piemēram, pērn tika salaboti divi ceļi, šogad sola vienu. «Pagaidām mutiski, nekādas rakstiskas atbildes nav,» piebilst I.Kaukule.

Diena jau rakstīja, ka līdzekļi pagalmu un piebraucamo ceļu seguma atjaunošanai šogad atvēlēti par 75% mazāk nekā pērn un tie būs nieka 500 000 latu. Tas nozīmē, ka daudzus plānus nāksies atlikt, taču dažus tomēr īstenos. Kāda lasītāja, kas nevēlējās minēt savu vārdu, sūdzējās, ka ceļš uz pilsētas morgu pie Gaiļezera slimnīcas ir tāds, ka mašīnu var salauzt: «Man acu priekšā viens nolauza riteni, un gandrīz zārks izkrita ārā. Es saprotu, ka šī nevar būt prioritāra iela, taču cilvēki uz turieni brauc nebūt ne ļoti priecīgā noskaņojumā un, ja man, tur braucot, vēl arī ir jādomā, kā nenolauzt mašīnai riteni, tas šķiet par daudz prasīts». Lasītāja piebilst, ka uz morgu ceļu mēro pietiekami daudz cilvēku.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas darbinieki, kas pārbaudīja piebraucamā ceļa tehnisko stāvokli no Juglas ielas uz Gaiļezera slimnīcas kompleksa morgu, konstatējuši, ka tas ir labs. Taču gada otrajā pusgadā paredzēts sniegt palīdzību Gaiļezera slimnīcas kompleksam un veikt ceļa seguma bedrīšu remontu 460 m2 platībā gar Onkoloģijas centru esošajā ceļā no Hipokrāta ielas puses, saka izpilddirekcijas pārstāve Dana Šarlovska.

Noasfaltē tikai daļu

Nedaudz lielāku finansējumu - 985 000 latu - šogad Rīgas dome iedalījusi bedrīšu lāpīšanai pilsētas ielās. Tas gan arī ir mazāk nekā pērn, tādēļ vietējās nozīmes ielu caurumu aizlāpīšana notiks tikai gadījumos, kad būs jānovērš avārijas situācijas. «Remontdarbi tiek veikti pēc nepieciešamības, attiecīgā rajona ielu uzturētājam regulāri pārbaudot sava rajona pārziņā esošās ielas,» stāsta Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans. Pēc Dienas lasītāja aizrādījuma šādi nolemts savest kārtībā Ozolu un Pededzes ielu, kas atrodas blakus Traumatoloģijas slimnīcai. Nolemts arī nogreiderēt Skaņu ielu Purvciemā.

Taču, piemēram, Beberbeķu ielas posmam starp Jūrmalas gatvi un Slokas ielu naudas nav. Kā raksta Jolanta Jansone, Kurzemes rajona izpilddirekcija pirms pieciem gadiem apsolīja noasfaltēt šo ielas posmu un lielāko daļu ielas arī noasfaltēja, bet pārsimt metru palika nepabeigti. «Šie nenoasfaltētie metri kļūst arvien neizbraucamāki un neizstaigājamāki,» viņa norāda. Satiksmes departaments ir citās domās - šķembu segums minētajā posmā ir samērā labā stāvoklī, un remonts situācijas uzlabošanai nav nepieciešams. Lai Beberbeķu ielas posmam uzklātu asfaltbetona segumu, nepieciešama šī posma rekonstrukcija pēc iepriekš izstrādāta būvprojekta. Ierobežotā finansējuma dēļ šogad būvprojekta izstrādi nebūs iespējams sākt, norāda M.Ivans.

Rīgas pašvaldības budžetā ielu seguma periodiskajai atjaunošanai ir piešķirts finansējums 4 070 000 latu, tas ir par miljonu mazāk nekā pērn. Par šo naudu tiks periodiski atjaunots ielas segums 26 ielās.

Lasītāju iesūtītais bedru saraksts lasāms www.diena.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ziņojiet Dienai

Nereti dzirdētas sūdzības un pārmetumi, ka galvaspilsētā trūkst atpūtas vietu ģimenēm ar bērniem. Iespējams, tā arī ir, bet varbūt vainojams gluži vienkārši informācijas trūkums. Ziņojiet Dienai par ģimenei draudzīgām atpūtas vietām, kur labi un lēti pavadīt brīvo laiku. Mēs apkoposim jūsu ieteikumus un pastāstīsim par tiem arī pārējiem Dienas lasītājiem.
Rakstiet:
[email protected]

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?