Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kauss caurdūra vilciena sienu

«Jūs jau tikai netikāt uz Rīgu, bet es tagad zaudēšu darbu,» tā uzreiz pēc traģiskās dzelzceļa avārijas, kuras rezultātā dzīvību zaudēja 28 gadus veca sieviete, vilciena Daugavpils-Rīga pasažierim Kārlim Birzkalnam sacījis ekskavatora šoferis, kurš uz pārbrauktuves ar darba spēkratu ietriecās braucošajā sastāvā.

Sadursme notika trešdien ap pusastoņiem vakarā pie Līvāniem, kur 61 gadu vecais ceļu remonta strādnieks ar ekskavatoru _Volvo_ ietriecās trešajā vilciena vagonā, ar kausu pārdurot tā sienu un ievainojot tur sēdošos cilvēkus. 1981.gadā dzimusī pasažiere guva galvaskausa lūzumu un aptuveni pēc trim stundām nomira Jēkabpils slimnīcā. Slimnīcā ar grieztām brūcēm nonākušas vēl divas sievietes. Policija ekskavatoristu aizturējusi un uzsākusi kriminālprocesu. Noskaidrots, ka viņš bijis alkohola reibumā, konstatētas vairāk nekā divas promiles.

«Sēdēju pie paša loga ar muguru pret to, redzēju pavīdam ekskavatora kausu, taču sākumā to kaut kā pat nepiefiksēju. Tad izdzirdēju ļoti lielu blīkšķi un izlidoju laukā no krēsla uz grīdas tāpat kā pārējie pasažieri,» Preiļu rajona Turku pagasta Jaunsilavās, dzelzceļa posmā Trepe-Līvāni notikušo avāriju atminas K.Birzkalns. Visur bijuši stikli un drazas, vagona sānā un pat jumtā izplēsts caurums.

Pats traktors bijis atsviests tālu prom, bet šoferis stāvējis tam blakus, stāsta K.Birzkalns. Kad pasažieri metušies viņam virsū ar pārmetumiem, ceļu strādnieks tikai teicis, ka viņam acīs iespīdējusi saule, tāpēc nav redzējis sarkano gaismu. «Bet vai tad viņš nedzirdēja, ka vilciens svilpa?» sašutis vaicāja pasažieris, kuram šķitis, ka šoferis ir iereibis.

Negadījumā iesaistītais traktors pieder SIA Saldus ceļinieks, kas pie Līvāniem veic autoceļa Rīga-Daugavpils būvdarbus. Brīdī, kad noticis ceļu satiksmes negadījums, ekskavators bijis ceļā no darbu veikšanas vietas uz bāzi. Uzņēmuma darba drošības speciālists Kaspars Eglīts Dienai sacīja, ka ar savu darbinieku viņiem vēl nav izdevis sazināties, jo viņš ir aizturēts. Par ekskavatora vadītāju 1948.gadā dzimušais vīrietis strādājis jau 28 gadus, vairākus gadus arī Saldus ceļiniekā. Kā speciālists viņš pilnībā apmierinājis darba devējus un līdz šim nekādus būtiskus darba disciplīnas pārkāpumus nebija pieļāvis. Arī alkohola reibumā viņš darba laikā nekad neesot pieķerts, sacīja K.Eglīts.

Latgales reģiona policijas pārvaldes (LRPP) preses pārstāve Anastasija Laizāne Dienu informēja, ka pagaidām ekskavatora šoferim piemērots aizturētā statuss, par viņam piemērojamo drošības līdzekli varētu lemt piektdien. Kriminālprocess šobrīd uzsākts pēc nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību, vēlāk tas tiks pārkvalificēts.

A/s Pasažieru vilciens sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers sacīja, ka uzņēmumam nodarīto zaudējumu apmērs būs zināms tikai tad, kad noskaidrosies, cik reāla iespēja vēl būs ko saremontēt. Jau esot skaidrs, ka otrais - piekabināmais - vagons nav atjaunojams, smagi cietis arī motorvagons jeb lokomotīve. «Kad šis sastāvs 1998.gadā rekonstruēts, tas maksāja apmēram miljonu,» saka E.Ālers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?