Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kleitas, roboti, citas foršas lietas

Brīvmāksliniece un apģērbu dizainere Anete Dzene (26) jeb, kā draugi viņu sauc, Heida savas mājvietas iekārtošanai naudu netērē, bet kā žagata vāc apkārt visādas foršas draugu darinātas lietas. Viņa ir viena no jauniešiem, kas gadu gadiem klejo no viena uz citu pusremontētu Rīgas centra dzīvokli, kuru visbiežāk apdzīvo kopā ar draugiem, jo bariņā ir lētāk un jautrāk.

«Protams, dzīvojot kopā ar draugiem, gadās arī sadzīviskas ķibeles par izlietotu sviestu un rindu uz dušu. Taču, tā kā tagad dzīvojam divatā, viss ir tādā labā balansā,» saka Anete. Patlaban viņa kopā ar Kristapu, kura istaba ir arī elektroniskās mūzikas leibla Minanimal neformālā studija, dzīvo Katrīnas dambī. Šobrīd gan Anete bieži ir Limbažos pie mammas, jo tur mierīgāk. Draugi neaicina visu laiku uz ballītēm, un vairāk laika atliek šūšanai.

Seksīgi frīki

No dzīvokļa loga paveroties lielisks skats uz ostu, apgalvo Anete. To gan neizdodas pārbaudīt, jo ārā ir melna tumsa. Nelielajā istabā ir milzīgs matracis, skapis, daži plaukti un rezerves šujmašīna. Pie sienas - kalendārs ar draugu veidotām, līmētām, zīmētām kolāžām, kurš esot «ļoti mīļš». «Citiem ir viesu grāmata, bet man - kalendārs,» saka Anete. Tam blakus - Anetes portrets, kuru zīmējusi viņas draudzene Galka Kūlio, plakāti, draugu bildes un no žurnāliem izplēsti attēli. Pie skapja piekārts ar baltu mežģīni apvilkts koka rāmis auskariem, ko Galka atstājusi «mantojumā», pirms pārcēlās dzīvot uz Berlīni. Uz palodzes - robots radio, ko uzdāvinājuši draugi. Var noķert tikai vienu radiostaciju, bet «ļoti patīk, kā izskatās». Anetei patīk lietas ar vēsturi - tās nāk no krāmu tirgiem, no Latgalītes.

Uz drēbju pakaramajiem sakārta daļa no topošās kolekcijas apģērbiem. «Seksīgiem frīkiem,» savu tērpu mērķauditoriju definē Anete un izklāj tērpus uz paklāja. Viņa eksperimentē ar krāsām un konstrukcijām, taču cenšas neaizmirst, lai apģērbs būtu piemērots ikdienas valkāšanai. «Cenšos veidot apģērbus ar odziņu, kuriem cauri sprauktos personība un attieksme.» Īsas kleitiņas ar mežģīņu ielaidumiem, jakas ar apjomīgiem pleciem, puķota korsete, krāsaini svārki un legingi, Anete izrāda topošo kolekciju.

Pārticība izlutina

«Pēc graustiem esmu dzīvojusi šikākos dzīvokļos, pēc tam atkal pieticīgākos, taču to ļoti nepārdzīvoju. Šis labierīcību ziņā ir sliktāks par citiem, bet toties paveras fantastisks skats pa logu,» Anete parausta plecus. Šeit dušas kabīne ir virtuvē un tualete kāpņu telpā, taču viņa atceras kādu dzīvokli, kur nav bijis pat izlietnes un mazgāties gājusi pie kaimiņiem.

«Pārāk liela pārticība izlutina un lauž radošo garu,» pārliecināta Anete. Tādēļ viņa nemēdz tērēt daudz naudas, lai iegādātos jaunas mēbeles vai kādus interjera dizaina sīkumus, jo ir svarīgākas lietas, piemēram, pabeigt savu tērpu kolekciju un doties to izrādīt uz London Edge alternatīvās modes izstādi februārī. Turklāt mēbeles apgrūtinātu arī pastāvīgo pārcelšanos.

Dzīvojot kopā ar draugiem, nevar iztikt arī bez pārsteigumiem. Virtuvē sēžam un pļāpājam, kad zem darba galda ar Merilinas Monro plakātu pēkšņi pamanām sastingušu bruņurupuci. Satraukti sākam apspriest, vai tas tiešām varētu būt dzīvs un no kurienes šeit gadījies, vai arī tā ir tikai rotaļu mantiņa.

«Tas manējais. Es aizmirsu pateikt,» paziņo Kristaps. «Kā? Tad jau nemaz naktī nevar iet pa tumsu uz tualeti! Ka neuzkāpj virsū!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?